ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ-ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, η ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού, α΄νω των 60ετών, θα πρέπει να έχει προγραμματίσει, την διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου, προκειμένου να μην ξεκινήσει η επιβολή διοικητικού προστίμου των 100ευρώ ανά μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα συσταθούν ειδικές επιτροπές, προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις που θα γίνουν από τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους. περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη αναφορά, πρόκειται να δοθούν, σε νεότερη ανακοίνωση.

Η διάταξη μα΄λιστα η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή, δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του μέτρου, σε όσους γίνουν 60 ετών, από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST

Παράλληλα όπως επεσήμανε, ένα επιπλέον μέτρο είναι στα σκαριά, για τον γενικό έλεγχο του πληθυσμού, για τον Covid-19,μέσω της διανομής δωρεάν self test, σε όλους τους ενηλίκους. Το μέτρο αυτό, δεν φέρει χαρακτηριστικά, υποχρεωτικότητας, όπως ανέφερε. Από τις 6 έως τις 11 Δεκέμβρη, θα δοθεί και το πρώτο self test. Ένα ακόμη επιπλέον, θα δοθεί, μετά το πε΄ρας των Χριστουγέννων.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ-ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ?

Αυτά πρόκειται να ανοίξουν, μόνο με την είσοδο των εμβολιασμένων ή των νοσήσαντων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ PCR

Κάθε πιστοποιητικό νόσησης, θα εκδίδεται πλέον μόνο με τη διενέργεια PCR και όχι μέσω του Rapid Test. Όταν κάποιος είναι θετικός με rapid test,υποχρεωτικά θα μπαίνει σε καραντίνα.

Η ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

Στους τέσσερις και όχι στους έξι μήνες, θα γίνεται πλέον η ενισχυτική δόση των εμβολίων, στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως, από την επιτροπή εμβολιασμών. όσον αφορά τον εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών, η πλατφόρμα θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις φτάσουν η χώρα μας παραλάβει τα εμβόλια τα οποία είναι διαφορετικά ως προς τη δοσολογία τους σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.


Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο