ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ 3η ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ & ΠΟΤΕ ΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αλλαγές όσον αφορά την χορήγηση της Τρίτης Δόσης εμβολίων, την ισχύ του Πιστοποιητικού Νόσησης, αλλά και των μέτρων που ισχύουν, για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60ετών,παρουσιάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, προς τους πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με τα Νέα Μέτρα, Ισχύουν τα Παρακάτω:

  • Απαραίτητη η χορη΄γηση της Τρίτης(Αναμνηστικής)Δόσης, σε όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 18ετών, στους τρεις μήνες, μετά την ολοκλήρωση της Δεύτερης Δόσης.
  • Στους ανοσοκατασταλμένους, μπορεί να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός τους, με την χορήγηση της Τρίτης Δόσης και μετά από ένα μήνα, μετά την ολοκλήρωση και της Δεύτερης Δόσης.
  • Μειώνεται ο χρόνος του Πιστοποιητικού Νόσησης(έκδοση,μετά από μοριακό έλεγχο PCR), στους Τρεις Μήνες, καθώς οι Μεταλλάξεις του covid-19,επιμολύνουν ως ένα βαθμό και όσους έχουν νοσήσει.
  • Από σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021,δεν θα ισχύει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, για την ηλικιακή ομάδα πολιτών, άνω των 60, εφόσον δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα,το οποίο αφορά(για τους “παλιότερους εμβολιαστές,κατά του covid”)τους 6μήνες, μετά φυσικά από την χορήγηση της Δεύτερης Δόσης. Ακυρώνεται το Πιστοποιητικό και θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι, χωρίς να έχουν πλέον πρόσβαση στους κλειστούς χώρους των επιχειρήσεων,εφόσον έχουν υπερβεί τους 7 μήνες.
  • Από τις 16 Ιανουαρίου 2022, η ηλικιακή ομάδα των πολιτών(άνω των 60),που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν καμία δόση, θα έχει επιβολή διοικητικού προστίμου 100ευρώ.
  • Η ισχύς του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού είναι ενός έτους, ωστόσο έχει συζητηθεί στην Ευρώπη, η μείωση της ισχύς του στους 9 μήνες.

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΔΟΣΗ:

  • Ολοκληρωμένος εμβολιασμός με 2 δόσεις Pfizer, Moderna ή AstraZeneca: Συστήνεται εμβολιασμός τουλάχιστον 3 μήνες μετά, με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna
  • Ολοκληρωμένος εμβολιασμός με 1 δόση Johnson & Johnson: Συστήνεται εμβολιασμός τουλάχιστον 2 μήνες μετά, με μία δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna
  • 1η δόση με εμβόλιο Pfizer, Moderna ή Astra Zeneca: 2η δόση με εμβόλιο J&J. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού δε συστήνει τον εμβολιασμό με αναμνηστική δόση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο