ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022-ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας, ανακοίνωσε-χθες το βράδυ-ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 3Ιανουααρίου 2022.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022», δήλωσε ο υπουργός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ:

  • Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς την παρουσία όρθιων πελατών. Παράλληλα επιβάλλεται όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι. Για την μουσική, πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις αργότερα.
  • Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000 θεατές.Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Για τους εργαζόμενους εστίασης, γίνεται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 όπως και σε σουπερ μάρκετ,ΜΜΜ.
  • Επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό της τάξης έως του 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • H επίσκεψη σε γηροκομεία και δομές υγείας θα γίνεται μόνο με αρνητικό PCR. Ακόμη, αυστηροποιείται το επισκεπτήριο σε νοσοκομεία και αποκλείονται οι ιατρικοί επισκέπτες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο