ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ “ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ”,ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 24ΧΡΟΝΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκάλεσε η σοβαρότητα υπόθεση, βιασμού 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαλευκανθή εις βα΄θος το ζήτημα.

Μάλιστα ο εισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας με ειδική επιστολή στον διευθύνοντα Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κο Άγγελο Καμηλάρη, πρότεινε την άμεση εποπτεία του ανακριτικού έργου, σύμφωνα άλλωστε και με τις επιταγές του Άρθρου 32, του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

ΆΡΘΡΟ 32 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ:

«Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη.

Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ή επί κακουργημάτων του 19ου κεφαλαίου του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα να διατάσσει την διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο