ΈΞΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΈΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ,ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Έξι συνολικά είναι οι Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία, ύστερα από τις αιματηρές επιθέσεις των Ρώσων,στο χωριό Μπουγάς,βόρεια της Μαριούπολης.

Επιπλέον έξι είναι και οι Έλληνες τραυματίες,από αεροπορικό βομβαρδισμό,στο χωριό Σαρτανά,10χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Εντωμεταξύ,ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας,έδωσε εντολή στο Γενικό Γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη, να πραγματοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία,με τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα,ως διάβημα διαμαρτυρίας,συγχρόνως και με το αυριανό κάλεσμά του, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο