ΟΙ…ΕΥΡΩΚΥΡΩΣΕΙΣ,ΑΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ,ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ρωσία, αλλά και το μπλόκο του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών Swift,για τις ρωσικές τράπεζες,ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν,Ούρσουλα φον ντερ Λαίεν,μαζί με τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Τα αεροσκάφη από την Ρωσία πλέον δεν θα μπορούν να προσγειώνονται, ούτε να απογειώνονται αλλά ούτε και να υπερίπτανται του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πρώτον, κλείνουμε τον εναέριο χώρο της ΕΕ για αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικής άδειας ή ρωσικού ελέγχου. Δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από το έδαφος της ΕΕ. Συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ ολιγαρχών».

«Δεύτερον, θα απαγορεύσουμε τη ‘μηχανή’ μαζικών μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην ΕΕ. Τα κρατικά Russia Today και Sputnik και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν. Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη».

Παράλληλα έκανε λόγω, για επιπλέον περιοριστικά με΄τρα, σημαντικών κλάδων.

«Αυτό θα σταματήσει τις εξαγωγές προϊόντων από ορυκτά καύσιμα μέχρι τον καπνό, την ξυλεία, το τσιμέντο, τον σίδηρο και τον χάλυβα. Θα επεκτείνουμε και στη Λευκορωσία τους περιορισμούς στις εξαγωγές για τα προϊόντα διπλής χρήσης που ελήφθησαν και για τη Ρωσία».

«H ηγεσία του προέδρου Ζελένσκι, η γενναιότητα του και η ανθεκτικότητα του ουκρανικού λαού αποτελούν έμπνευση για όλους μας. Καλωσορίζουμε με ανοιχτές αγκάλες όσους πρέπει να ξεφύγουν από τις βόμβες του Πούτιν. Υποστηρίζουμε τα ανατολικά κράτη μέλη μας στη φιλοξενία και τη φροντίδα αυτών των προσφύγων».

«Για πρώτη φορά, η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει την αγορά και την παράδοση όπλων και εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο