Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ,ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ 79ΧΡΟΝΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε ειδική ανακοίνωση προέβη η διοίκηση του νοσοκομείου “Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης, ύστερα από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε και κόστισε την ζωή σε 79χρονο νοσηλευόμενο που δεν πρόλαβε να σωθεί.

Ο 79χρονος νοσηλευόταν σε έναν θάλαμο της κλινικής covid, μαζί με άλλους δύο άλλους ασθενείς.Οι δύο κατάφεραν να διασωθούν, ύστερα από την έγκαιρη παρέμβαση του προσωπικού. Ο ένας εκ των δύο νοσηλεύεται σε βαρύτερη κατάσταση, αφού υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση.

Ο τρίτος ασθενής δυστυχώς εγκλωβίστηκε εντός του θαλάμου και δεν πρόλαβε να διασωθεί, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ:

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 6 Απριλίου και περί ώρα 08:50 πρωινή εκδηλώθηκε αιφνιδίως φωτιά σε θάλαμο νοσηλείας της κλινικής COVID του νοσοκομείο. Ενημερώθηκαν άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία, το αστυνομικό τμήμα Πυλαίας- Χορτιάτη και το ΕΚΑΒ ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε με μεγάλη δύναμη και ειδικά οχήματα και κατορθώθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο να τεθεί σε έλεγχο και να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Επίσης μονάδες του ΕΚΑΒ ΕΚΕΠΥ προσήλθαν στο νοσοκομείο για τη διαχείριση τυχόν επειγόντων περιστατικών, ενώ από την Αστυνομική αρχή λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα τάξης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο.

Παράλληλα από την πρώτη στιγμή ήταν άμεση η αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής covid και των υπηρεσιών του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Κατορθώθηκε να διασφαλιστεί σε ελάχιστο χρόνο η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ιατρικών αερίων στο χώρο της κλινικής και η μη περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς. Επίσης πραγματοποιήθηκε απολύτως ασφαλής μεταφορά όλων των νοσηλευόμενων ασθενών της κλινικής covid σε άλλους χώρους νοσηλείας με κατάλληλες συνθήκες αναπνευστικής υποστήριξης.

Κατά τον αρχικό χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και πριν ακόμη καταφθάσει η πυροσβεστική, υπέστησαν εγκαύματα δύο νοσηλευόμενοι οι οποίοι χάρη στην παρέμβαση ιατρών και νοσηλευτών απομακρύνθηκαν από τον χώρο. Η κατάσταση του ενός εξ αυτών είναι βαρύτερη και εισήχθη στο χειρουργείο. Δυστυχώς στον ίδιο θάλαμο νοσηλευόταν και τρίτος ασθενής ο οποίος εξαιτίας των απολύτως επικίνδυνων συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί και να διασωθεί από το προσωπικό του νοσοκομείου με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής covid οι οποίοι εξετάστηκαν στην κλινική αναπνευστικής ανεπάρκειας ενώ εξ’ αυτών δύο νοσηλεύτριες παρέμειναν νοσηλευόμενες για προληπτικούς λόγους.

Διενεργείται έρευνα από την πυροσβεστική υπηρεσία για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Από την διοίκηση του νοσοκομείου συντονίζονται οι ανάγκες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργικότητα των χωρών της κλινικής covid και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο