ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:”ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ 21οΑΙΩΝΑ,ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ,ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ”!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Μετά την απροκάλυπτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι κανείς στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό που απειλεί όχι μόνο τη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία, αλλά και τα αποδεκτά σύνορα πάνω στα οποία κτίστηκε ο σύγχρονος κόσμος. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του»,τόνισε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης,στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας,για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,που πραγματοποιείται στην πόλη μας.

«Αποδείχθηκε ότι υπάρχει πράγματι δυναμική για συνεργασία όλων των πλευρών της περιοχής και ταυτόχρονα η Σύνοδος αυτή χάραξε έναν οδικό χάρτη κοινών στόχων και αρχών που πιστεύω ότι μόνο μπροστά οδηγεί, και σε μια πόλη που αποτελεί σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών»,πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Για αν συνεχίσει αργότερα,επισημαίνοντας πως «η συμμετοχή των ξένων ηγετών στη Σύνοδο αποδεικνύει τη σημασία της για όλες τις πλευρές, αλλά και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή μας». «Η ευαίσθητη αυτή περιφέρεια από ζώνη έντονων αντιθέσεων πρέπει να εξελιχθεί σε περίοδο δημιουργικών συνθέσεων».

Στη Σύνοδο μετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χωρών της Ν.Α Ευρώπης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο