Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ,ΓΙΑ 4η ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30.

Άν το επιθυμούν,μπορούν να κάνουν και την 4η δόση εμβολίου κατά του covid,για την ηλικιακή ομάδα από 30 έως 59 ετών, πρότεινε μετά της εισηγήσεώς του, η Επιτροπή των ειδικών, κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Παράλληλα παραμένει ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό άνω των 60ετών, με την 4η δόση.

Ενώ από Δευτέρα 27Ιουνίου, ανοίγει η πλατφόρμα και για το κλείσιμο των ραντεβού της τέταρτης δόσης,για τους άνω των 30ετών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο