ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ-ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ-ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Κόκκινες γραμμές χαρακτηρίζονται από τους Πυροσβέστες οι περιοχές του Γέρακα,της Παλλήνης,της Ανθούσας,της Διώνης και της Λεωφόρου Μαραθώνος, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά η οποία άπλωσε τις πύρινες γλώσσες της,από χθες το απόγευμα.

Η ένταση Αυτών δεν φαίνεται να μειώνεται,επειδή οι άνεμοι εξακολουθούν να βρίσκονται αρκετά ισχυροί.Το πρωί μάλιστα οι άνεμοι φτάνανε μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Οι αρχές απ’ την άλλη προχώρησαν σε εκκενώσεις κατοικιών,σε Πεντέλη,Ανθούσα,Παλλήνη,Γέρακα,Αστεροσκοπείο, Δασαμάρι και το Νοσοκομείο Παίδων.

Στα σημεία κατάσβεσης επιχειρούν τόσο επίγειες δυνάμεις,όσο και εναέριες:485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα,από τις επίγειες και πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα,από τις εναέριες δυνάμεις.

Τα ξημερώματα ωστόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης,κατέφθασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων,προκειμένου να παρακολουθήσει το συντονιστικό έργο των ειδικών,καθώς και το μέτωπο της εξάπλωσης.Παράλληλα ενημερώθηκε και για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο