ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ,ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης ειδικών κατηγοριών, που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές,σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έτσι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ισχύουν τα παρακάτω:

1. Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων(6μηνών).

2. Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή(600ευρώ,για τους πληγέντες,6.000ευρώ για επισκευή ή αντικατάσταση οικοσυσκευής κ 4.500ευρώ,για όσους ε΄χουν τραυματιστεί σοβαρά και έχουν μείνει ανάπηροι).

3. Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της οριοθετημένης περιοχής(Η στεγαστική συνδρομή,η οποία πρόκειται να χορηγηθεί,αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χορηγείται στους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτιρίων και έως το μέγιστο όριο των 150 τ.μ. από το σύνολο του αθροίσματος των εμβαδών των ιδιοκτησιών τους).

4. Πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής(Η προκαταβολή μπορεί να φθάσει έως τα 14.000 ευρώ).

5. Επιχορήγηση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά(Ειδικότερα, η επιχορήγηση μέρους της εκτιμηθείσας ζημιάς περιλαμβάνει τη ζημιά σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και κατεστραμμένα οχήματα της επιχείρησης, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις).

6. Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

7. Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης

8. Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών

9. Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης

10. Φιλοξενία των πυρόπληκτων της Αττικής σε ξενοδοχειακές μονάδες

11. Στήριξη αγροτών από τον ΕΛΓΑ 

12. Έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο