ΜΥΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΆΝΟΙΞΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αυξημένο επίδομα πρόκειται να λάβουν φέτος,οι δικαιούχοι του επιδόματος Θέρμανσης,που πρόκειται να κάνουν αίτηση και να γίνει δεκτή,αφού από σήμερα-οι ενδιαφερόμενοι-αποκτούν τη δυνατότητα να εισέλθουν ηλεκτρονικά στο σύστημα και να πραγματοποιήσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά.

Φέτος μάλιστα το επίδομα πρόκειται να πληρωθεί σε τρεις δόσεις.

Έτσι από την προκαταβολή που θα γίνει έως και την 21η Δεκεμβρίου και αφορά τους περσινούς δικαιούχους,οι υπόλοιπες πληρωμές θα γίνουν μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2023,για τις αγορές που θα τιμολογηθούν μέχρι και την 31η Γενάρη του 2023.

Επίσης μέχρι και την 28η Απρίλη και το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν μέχρι και την 31η Μάρτη 2023.

Η καταχώρηση μάλιστα για το φυσικό αέριο γίνεται μέχρι και την 31Μάρτη,με τα δικαιολογητικά αγορών από 1η Οκτώβρη του 2022 μέχρι και την 31η Μάη του 2023 και το ποσό επιδόματος να προωθείται μέχρι και την 15η Ιούνη του 2023.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή,είναι ο κάθε δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές ειδών καυσίμων θέρμανσης,αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του δικαιούμενου επιδόματος,από 1η Οκτώβρη 2022 έως και την 31η Μάρτη του 2023 και στην προκειμένη για το πετρέλαιο από 14η Οκτώβρη.

Δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο