ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ “ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ”-Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ-ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες τις η ανανεωμένη “Αγορά Μοδιάνο” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,προκειμένου να “ξεναγήσει” τους συμπολίτες μας,σε κάθε “γευστικό”κατάστημά της,καλύπτοντας κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ “ΑΓΟΡΑΣ MODIANO”.

Η ιστορία της παραδοσιακής αγοράς τροφίμων,ξεκίνησε από το 1917,όπου κάηκε ολοσχερώς από το τότε ξέσπασμα της πυρκαγιάς.Ξαναχτίστηκε έπειτα το 1925,όπου πραγματοποίησε τα εγκαίνιά της το 1930 με “δημιουργό” της τον μηχανικό Eli Modiano.Από τότε η εν λόγω αγορά,είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας.Το 1983 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο κτίριο από το ΥΠΕΧΩΔΕ.Αργότερα τα 144 καταστήματά της έκλειναν ένα-ένα,ώσπου ήρθε το οριστικό της “τέλος” το 2016.

ΤΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ “ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ” ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΤΗΣ Η “ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ”?

Πρόκειται να “φιλοξενήσει” 75 καταστήματά της,προσφέροντες στους καταναλωτές τις, τα αγνά της παραδοσιακά της προϊόντα και όχι μόνο.Στον εξώστη της στοάς,θα υπάρχουν τα καλύτερα εστιατόρια, κάνοντας μία στάση ξεκούρασης και ανασύνταξης δυνάμεων για όποιον το επιθυμεί.

Παράλληλα στο πλαίσιο της καταναλωτικής αγοράς,πρόκειται να φιλοξενηθούν και πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες,φτιάχνοντας την διάθεση σε μικρούς και μεγάλους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο