MARKET PASS:ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Εντός του επόμενου δεκαημέρου,πρόκειται να ανοίξει ηλεκτρονικά η πλατφόρμα των αιτήσεων για την εφαρμογή του Market Pass.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου,η πλατφόρμα πρόκειται να παραμείνει ανοιχτεί έως και τις 15 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα πραγματοποιήσουν την αίτησή τους εντός του Φεβρουαρίου,πρόκειται να λάβουν ενίσχυση των 2 πρώτων μηνών(Φεβρουάριο-Μάρτιο).Αν η αίτηση των ενδιαφερομένων πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάρτιο , τότε η κάρτα θα πιστωθεί έως τις 20 Μαρτίου.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους 4 μήνες( Απρίλιος – Ιούλιος), η πίστωση στους δικαιούχους μέσω άυλης κάρτα θα γίνεται μέσα στις 3 πρώτες εργάσιμες μέρες κάθε μήνα.Έτσι μετ’ έπειτα ο εκάστοτε δικαιούχος θα ειδοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που θα έχει αναγράψει στην αίτηση του.

Όσοι προτιμήσουν τα μετρητά στον λογαριασμό τους ( τα οποία θα είναι κατά 20% λιγότερα) και κάνουν την αίτηση τους τον Φεβρουάριο, θα λάβουν τα χρήματα για τους 3 πρώτους μήνες ( Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο) έως τις 3 Μαρτίου.

Αν η δήλωση γίνει το Μάρτιο, τα χρήματα θα πιστωθούν έως τις 20 Μαρτίου. Το ποσό για τους επόμενους 3 μήνες ( Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο) θα πιστωθεί έως τις 3 Μαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή στοιχείων αλλά και η αλλαγή του τρόπου πληρωμής επιτρέπεται έως τις 28 Φεβρουαρίου για όσους έχουν υποβάλει αρχική αίτηση τον Φεβρουάριο και έως τις 15 Μαρτίου για τις αιτήσεις του Μαρτίου. Μετά τις 15 Μαρτίου δεν μπορεί να γίνει καμιά αλλαγή στις αιτήσεις.Αντίθετα αν τα χρήματα μπουν σε τραπεζικό λογαριασμό,τότε δεν θα υπάρξει περιορισμός,για το που θα ξοδευτούν τα χρήματα.

Μέσω ψηφιακής άυλης κάρτας,οι δικαιούχοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους,τόσο σε σούπερ μάρκετ,όσο και σε καταστήματα τροφίμων.Αν ο δικαιούχος δεν καταφέρει να εξαργυρώσει το σύνολο των χρημάτων που του έχουν πιστωθεί με΄χρι και το τέλος Αυγούστου,τότε τα χρήματα χάνονται.Στην περίπτωση όμως κατάθεσης σε λογαριασμό,δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

ΠΗΓΗ:skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο