ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ:ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης,τον πρώην Νομάρχη Παναγιω΄τη Ψωμιάδη,ο οποίος κατηγορήθηκε για την “επίθεση” εις βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη,την ημέρα εκδήλωσης μνήμης,της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Μαϊου του 2018,στην Πλατεία του Λευκού Πύργου,όπου σημειώθηκε σφοδρότατη επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, από πολίτες της Θεσσαλονίκης.Τότε μάλιστα το συμβάν καταγράφτηκε και σε βίντεο,το οποίο εξετάστηκε λεπτομερέστατα από τις αρχές και αποφάνθηκε μετ ‘έπειτα το δικαστήριο.

Το κατηγορητήριο αφορούσε στο ότι ο πρώην Νομάρχης καταφέρθηκε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην δημάρχου,προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Το δικαστήριο απάλλαξε οριστικά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη από αυτή την κατηγορία,όπως και δύο άλλους κατηγορουμένους εμπλεκόμενους στην εν λόγω υπόθεση.

«Τον γνωρίζω 50 χρόνια, τον τίμησα σαν δήμαρχο, είχαμε συνεργασία και τον σέβομαι σαν άνθρωπο. Έχουμε μόνο πολιτικές διαφορές»,τόνισε στην απολογία του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Από την άλλη ο κος Μπουτάρης ανέφερε τα εξής:«Ο όχλος ένα “τσικ” θέλει για να ξεσπάσει. Έκανε τη δουλειά του (ο Ψωμιάδης) για να ξεσηκώσει τον κόσμο».

Η απάντηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη περί ξεσηκώματος λαού, ήταν ότι αρνείται το γεγονός πως υποκίνησε άλλους να επιτεθούν κατά του Μπουτάρη,

Βαρύς ωστόσο ο πέλεκυς της δικαιοσύνης,έπεσε για τους 9 από τους 12 κατηγορουμένους,που τους επέβαλε ποινή φυλάκισης από 6 έως 10μήνες.Ανάμεσα σε αυτούς που καταδικάστηκαν είναι κι ένας αστυνομικός, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών ,ο οποίος παρευρέθηκε ιδιωτικά στην εκδήλωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο