ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σήμερα 22 Απριλίου 2023 στις 7 το απόγευμα,πραγματοποιείται εκδήλωση στο Συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, 1.500 χορευτικών συλλόγων του Πόντου,της Μικρασίας και της Θράκης,προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό-παραδοσιακό υπερθέαμα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και η Πανελληνία Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων.

Η συγκέντρωση των συλλόγων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα,σε διάφορα σημεία της πόλης,ξεκινώντας αρχικά από τον Λευκό Πύργο,με ακριβές σημείο το γλυπτό του Ζογγολόπουλου,η οποία περιλαμβάνει τους χορευτές του Πόντου και τους χορευτές της Μικρασίας.Έπειτα ακολουθούν οι χορευτές της Θράκης,στο άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου.

Παράλληλα με την αναβίωση των παραδοσιακών μουσικών ασμάτων,πρόκειται να προστεθούν και τα εξής λαϊκά δρώμενα, όπως οι “Μωμόγεροι” και οι “Πουρπούρης”.

Τέλος στην είσοδο του Κέντρου “Ι.Βελ΄λίδης”,θα βρίσκεται η έκθεση φωτογραφιών η οποία έχει τίτλο: “Τα πρόσωπα της Ιωνίας,που έζησαν την καταστροφή της Σμύρνης”.

Η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο