Τα καλύτερα δώρα για παιδιά διαφόρων ηλικιών

Η αγαπημένη εποχή όλων έχει φτάσει. Η μαγεία των Χριστουγέννων μας έχει κατακλύσει και νιώθουμε όλοι σαν παιδιά. Και όπως υποδεικνύει και η φράση αυτή, τα παιδιά όσο περνάνε αυτές οι μέρες είναι πιο ενθουσιώδη από ποτέ. Βλέπουν παντού γύρω στολισμένα δέντρα, δρόμους με λαμπιόνια, όλα φαίνονται πιο όμορφα. Και φυσικά ανυπομονούν να λάβουν τα δώρα τους. Για τους γονείς αυτό άλλοτε μοιάζει εύκολο άλλοτε δύσκολο. Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και οι απαιτήσεις τους στα δώρα προσαρμόζονται αναλόγως. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες ιδέες για δώρα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού μας.

Νεογέννητο – Μωρό

Όταν το παιδί μας είναι ακόμα σε βρεφική ηλικία, δεν έχει την αντίληψη να επιλέξει κάποιο συγκεκριμένο δώρο. Παρ’ όλα αυτά η χαρά του να λαμβάνεις κάτι, μοιάζει να είναι μεγάλη από εκείνες ακόμα τις ηλικίες. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε κάτι που να χρειάζεται πραγματικά το μωρό μας. Για παράδειγμα οι αλλαξιέρες μωρού μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες για τους γονείς και όχι μόνο για τους πρώτους μήνες αλλά σίγουρα για τα πρώτα χρόνια. Επίσης, μπορούμε να διαλέξουμε κάποιο παιχνίδι που να είναι κατάλληλο για την ηλικία του και πιθανόν να γνωρίζουμε ότι θα βοηθήσει και τις αναπτυξιακές του ικανότητες.

Παιδί

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά αλλάζουν οι ανάγκες και τα θέλω τους. Στις πρώτες σχολικές ηλικίες συνήθως αυτό που προτιμούν και αναζητούν είναι τα παιχνίδια σε αυτή τη περίπτωση που τα παιδιά έχουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας την οποία χρειάζεται να εκτονώσουν στη διάρκεια της μέρας, μπορούμε να επιλέξουμε κάτι που να συνδυάζει το παιχνίδι με την άθληση και την εκτόνωση. Μία πολύ καλή ιδέα δώρου είναι το πατίνι scoot and ride. Είναι ένα πατίνι το οποίο το παιδί μας θα χαρεί πολύ και θα περάσει μαζί του πολλά χρόνια, χάρη στον ανθεκτικό σχεδιασμό του και την ικανότητά του να μεγαλώνει μαζί με αυτό.

Έφηβος

Η εφηβεία είναι μία από τις πιο κρίσιμες ηλικίες και φάσεις στις οποίες θα βρεθεί ένα άτομο. Είναι η πρώτη φάση έντονων αλλαγών και σωματικών και συναισθηματικών όπου τα παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν τα θέλω τους και να νιώσουν ότι ανήκουν σε ένα περιβάλλον. Σε αυτή τη φάση τους λοιπόν, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τα θέλω τους πιο πολύ από ποτέ. Κάποιες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για παιδιά τέτοιας ηλικίας είναι τα ρούχα και τα παπούτσια. Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε είτε κάποιο επιτραπέζιο ή κάποια κονσόλα που να το ενδιαφέρει. Τέλος αν ασχολείται με κάποιο άθλημα μπορούμε να του κάνουμε δώρο κάποιο μέρος του εξοπλισμού που χρειάζεται ή κάτι πιο experience που να συνδέεται με αυτό, π.χ. εισιτήρια για έναν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο