Επεκτάσεις γυναικείων μαλλιών και περούκες : Τι προτείνουν οι ειδικοί!

Η φροντίδα των μαλλιών είναι μία διαδικασία που θέλει προσοχή τόσο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες. Το τριχωτό της κεφαλής δίνει πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του ατόμου, για το πόσο καλά περιποιείται τον εαυτό του όπως και την κατάσταση της υγείας του. Τα μαλλιά που είναι ξεθωριασμένα, χαλασμένα και ταλαιπωρημένα δείχνουν μια εικόνα πολύ κακή, τόσο της υγείας των μαλλιών αλλά και της συνολικής κατάστασης του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η διαταραχή των ορμονών κυρίως στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση όπως η έλλειψη βιταμινών και η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί τα μαλλιά με την πάροδο του χρόνου να αρχίζουν να πέφτουν, να αδυνατίζουν και να χρειάζονται θεραπεία με βιταμίνες και διάφορα  φαρμακευτικά σκευάσματα, προκειμένου να επανέλθει το φυσικό τους χρώμα και η δύναμή τους.

Οι διάφορες περούκες συνθετικές και τα τουπέ κορυφής γυναικεία βοηθούν στην αποκατάσταση της υγείας των μαλλιών. Προσφέρουν κάλυψη και όγκο στα μαλλιά εξαφανίζοντας τα αραιά σημεία που έχουν πρόβλημα. Για τις γυναίκες επίσης, που έχουν λεπτό τριχωτό, η τοποθέτηση συνθετικής περούκας και extensions με ειδικά σταθεροποιητικά και συστήματα στερέωσης αποτελεί την ιδανική λύση για την βελτίωση της εμφάνισης των μαλλιών. Επίσης, κατά την θεραπεία των μαλλιών επιβάλλεται η κάλυψη τους με μία περούκα για να μην εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες μέχρι να τελειώσει η αποκατάσταση και να επιστρέψουν στη φυσική τους κατάσταση που ήταν πριν. Αυτή τη χρονική περίοδο απαγορεύεται οποιαδήποτε βαφή ή άλλη επέμβαση στο τριχωτό της κεφαλής όπως το σιδέρωμα των μαλλιών. 

Οποιαδήποτε ενέργεια και αν θέλετε να κάνετε στα μαλλιά σας, καλό θα είναι πρώτα να συμβουλευτείτε τους ειδικούς που ασχολούνται με την τοποθέτηση περούκας. Πριν γίνει η τοποθέτηση, θα πρέπει να γίνει συστηματική ανάλυση του τριχωτού της κεφαλής για να επιλεχθεί το κατάλληλο τουπέ ή η περούκα που ταιριάζει στα μαλλιά σας. Αυτή η διαδικασία επιβάλλεται για να μην δημιουργηθεί αργότερα πρόβλημα στα δικά σας μαλλιά. 

Προσπαθήστε να επιλέξετε εταιρείες που ασχολούνται με την τοποθέτηση φυσικής περούκας όχι μόνο συνθετικής. Το φυσικό μαλλί είναι δυσεύρετο και χρειάζεται ειδική επεξεργασία και εφαρμογή. Αυτές οι περούκες μπορεί να είναι πιο ακριβές από τις συνθετικές αλλά είναι πιο φιλικές στο δέρμα της κεφαλής και δεν προκαλούν αλλεργίες ή άλλους ερεθισμούς. Ειδικά αν έχετε σοβαρή πάθηση με τα μαλλιά ή το δέρμα σας, επιβάλλεται να επιλέξετε μία περούκα με φυσικό ανθρώπινο μαλλί.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι τα συνθετικά μαλλιά δεν διατηρούνται για πολύ και φθείρονται γρήγορα με τις καιρικές συνθήκες καθώς ξεβάφουν και χαλάνε σε λιγότερο από 3 με 6 μήνες. Αντιθέτως, η φυσική τρίχα μπορεί να κρατήσει παραπάνω από δύο χρόνια και  μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα και στυλ, επιλέγοντας το δικό σας χρώμα και τρόπο χτενίσματος όπως θα κάνατε στα κανονικά σας μαλλιά.

Επίσης, με τη σωστή χρήση και φροντίδα θα μπορείτε να φοράτε την περούκα όλη την ημέρα χωρίς να φοβάστε αν προκαλέσετε βλάβη στο κανονικό σας μαλλί.

Θυμηθείτε ότι με τις σωστές συμβουλές ενός στυλίστα και επαγγελματία που ασχολείται με την τοποθέτηση περούκας, θα μάθετε πως μπορείτε να την συντηρείτε σωστά για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο