ΣΟΚ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ:ΠΕΘΑΝΕ 9ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ιατρικό ανακοινωθέν δόθηκε στη δημοσιότητα για την 9χρονη που κατέληξε ύστερα από στρεπτόκοκκο,σήμερα το μεσημέρι στο Διδυμότειχο.

Συγκεκριμένα η 9χρονη παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια,λόγω της σοβαρής της πνευμονίας.Κατά την διάρκεια της διακομιδής της στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης,εμφάνισε επεισόδιο αιμόπτυσης και απώλεια συνείδησης.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη, απέβησαν άκαρπες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο