ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»,ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ


Αρνητικό φαίνεται το σενάριο να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της πόλης μας, με την διαβεβαίωση των εργαζομένων να επισημαίνει ότι η έλλειψη προσωπικού θα οδηγήσει σε κίνδυνο δικό τους αλλά και των ασθενών.


Οι εργαζόμενοί του δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. «Είναι αδύνατον να συμμετέχει το Ιπποκράτειο στα απογευματινά χειρουργεία, στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή με άδειες που χρωστάμε στο προσωπικό από το 2022. Ποιος εργαζόμενος θα δεχόταν να του χρωστούν άδειες από το 2022 και να συνεχίζει να δουλεύει; .Τα παιδιά βάζουν πλάτη, βάζουν πλάτη στις μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες που ξεκίνησαν εδώ και μία εβδομάδα. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυταπάρνηση δουλεύουν μέσα και έχουμε καταντήσει να φαινόμαστε γραφικοί που διαμαρτυρόμαστε συνεχώς. Βρισκόμαστε σε ένα νοσοκομείο που δουλεύουν 25 άνθρωποι μέσα στο χειρουργείο σε 6 αίθουσες από τις 15 που θα έπρεπε», ανέφερε αναλυτικότατα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, κος Γεώργιος Δόντσιος.


«Θλιβερή μέρα για το ΕΣΥ». «Δυστυχώς από χθες τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε σούπερ μάρκετ πώλησης υπηρεσιών υγείας επί πληρωμή, με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Δεν θέλουμε ένα τέτοιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θέλουμε ένα ΕΣΥ που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες με ισότιμη πρόσβαση», χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κος Γιαννάκος.


Αναφερόμενος ωστόσο στην έναρξη Αυτών και ειδικότερα στο Παπαγεωργίου νοσοκομείο της πόλης μας, τόνισε τα εξής: «Αντί να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες που περιμένουν 4 και 5 χρόνια να χειρουργηθούν, τους είπαμε ότι πρέπει να πληρώσετε για να χειρουργηθείτε. Και μπορεί να είπε ο υπουργός μετά ότι χθες τα χειρουργεία ήταν δωρεάν, σήμερα όμως δεν θα είναι. Δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο το Ταμείο Ανάκαμψης».


Παράλληλα περιέγραψε ένα άσχημο περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο μία ασθενής που επρόκειτο να χειρουργηθεί να μην διαθέτη τη δεδομένη στιγμή τα απαιτούμενα χρήματα, με αποτέλεσμα να κληθούν συγγενής της ώστε να πληρώσουν με την ανάλογη κάρτα.


«Χθες έγιναν τραγελαφικά πράγματα στο Παπαγεωργίου. Κλήθηκε ασθενής από το 2016 για να χειρουργηθεί, περίμενε 8 χρόνια, και τους είπε δεν έχω χρήματα να έρθω, τα 1.200 ευρώ για αρθροπλαστική. Κλήθηκε μια γυναίκα για να χειρουργηθεί, δεν είχε τα λεφτά, αναγκάστηκε και έφερε συγγενής τους δεύτερη κάρτα να βγάλουν 600 + 600 ευρώ. Και τελικά χειρουργήθηκε ασθενής που περίμενε στη λίστα από το 2023, δηλαδή δεν ήταν καν πάνω από ένα χρόνο. Τέτοιος προγραμματισμός δεν μπορεί να βοηθήσει να ξεφορτωθούμε τις λίστες αναμονής».


Όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό είπε τα εξής: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε με προσωπικό τα νοσοκομεία, και το Ιπποκράτειο, προκειμένου να λειτουργήσουν στο σύνολο οι χειρουργικές αίθουσες. Αν λειτουργούσαν στο σύνολο, δεν θα χρειαζόμασταν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο