ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΝΕΑΡΩΝ ΑΠΟ “ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ” ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ


Ένοχοι κρίθηκαν τέσσερα άτομα-«φουσκωτοί» στην Θεσσαλονίκη με ποινή φυλάκισης 2ετών και 11μηνών, όταν ξυλοκόπησαν βαριά-τον Αύγουστο του 2017- μια παρέα νεαρών, οι οποίοι καθόντουσαν σε γνωστό πάρκο της πόλης.


Πρόκειται μάλιστα για δράστες ηλικίας πριν το 25ο έτος, η ενοχή τους αφορά την επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή.


Ωστόσο τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη.
«Ξεκίνησαν να μας χτυπούν, με βαρούσαν όλοι μαζί στο πρόσωπο και το σώμα. Χωρίστηκαν σε ομάδες και εναλλάσσονταν, σε κάποια φάση ήταν όλοι επάνω μου», τόνισε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ένα από τα θύματα της άγριας τότε επίθεσης.


Δεύτερο θύμα της υπόθεσης περιέγραψε με λεπτομέρεια τον άγριο ξυλοδαρμό του, αφήνοντας δικαστές και ακροατήριο άναυδο:
«Μας περικύκλωσαν, κατάλαβα ότι θα γινόταν φασαρία. Ήξερα φατσικά τον έναν. Κατάλαβα ότι ψαχνόντουσαν, ήταν δέκα άτομα και μας “κολλήσανε” από το πουθενά. Τους ρώτησα “τι έγινε ρε παιδιά;”. Ο ένας μου είπε “εσύ μη γελάς”, ενώ δε γελούσα και ήμουν φοβισμένος. Ένας άλλος μου είπε “είναι άσχημο να γελάς”. Μετά οι κατηγορούμενοι, μαζί με άλλα άτομα, ξεκίνησαν να χτυπάνε τους φίλους μου. Προσπάθησα να τους χωρίσω, τους φώναζα να σταματήσουν. Μόλις πήγα να τραβήξω τον έναν με έσπρωξε και μου έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο. Προσπάθησα να τους χωρίσω ξανά και μου έριξε άλλες δύο μπουνιές στο πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή δέχθηκα κι άλλα χτυπήματα με μπουνιές από δεξιά και αριστερά μου. Έπεσα στα κάγκελα προσπαθούσα να κρατηθώ. Ο φίλος μου φώναζε από τον πόνο, τους παρακαλούσε να σταματήσουν. Πήγα να τον βοηθήσω. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν πάνω στον άλλον φίλο μου και τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές».


Διευκρινίζεται ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν προσήλθε στις δικαστικές αίθουσες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο