Ποια κριτήρια πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός ηλεκτρικού σκούτερ ή ποδηλάτου πόλης;

Τα τελευταία χρόνια τα οχήματα ηλεκτροκίνησης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποφασίσει να αντικαταστήσουν τον στόλο των συμβατικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030 με καινούργια ηλεκτρικά ΙΧ που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Μια από αυτές τις χώρες είναι και η Νορβηγία όπου πλέον στους δρόμους τα μισά περίπου αμάξια είναι ηλεκτρικά και οι πολίτες κυκλοφορούν παντού με ένα ηλεκτρικό σκούτερ ή ποδήλατο καθημερινά. Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εκεί. Σε πολλούς Δήμους έχουν αντικατασταθεί ακόμα και τα χωματουργικά μηχανήματα με ηλεκτρικά. Σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα έχει ξεκινήσει η επιδότηση για όσους επιθυμούν να αλλάξουν το αυτοκίνητό τους σε ηλεκτροδοτούμενο ή να αγοράσουν ένα  ηλεκτρικό ποδήλατο https://www.wheelnwater.com/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1 ή μοτοσυκλέτα που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Ωστόσο, με την τεράστια γκάμα που υπάρχει στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Εδώ είναι μερικά κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός ηλεκτρικού σκούτερ ή ποδηλάτου πόλης:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι για τι είδους χρήση χρειάζεστε το όχημα. Εάν χρειάζεστε ένα όχημα για σύντομες μετακινήσεις εντός της πόλης, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Εάν πρέπει να μετακινήστε σε μεγάλες αποστάσεις, ένα ηλεκτρικό όχημα θα μπορούσε να σας εξυπηρετήσει να κάνετε μεγαλύτερες διαδρομές ή να μεταφέρετε επιβάτες και φορτία.

Τι μπορεί να προσφέρει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης

Αυτονομία: Η αυτονομία είναι ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς καθορίζει πόσο μακριά μπορείτε να πάτε με μια μόνο φόρτιση. Εάν κάνετε πολλές μετακινήσεις στην πόλη, θα χρειαστείτε ένα όχημα με μεγαλύτερη αυτονομία. Εάν κάνετε κυρίως σύντομες μετακινήσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα όχημα με μικρότερη αυτονομία.

Ικανότητα φόρτισης: Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ταχύτητα φόρτισης του οχήματος. Εάν χρειάζεστε να φορτίσετε το όχημά σας γρήγορα, θα χρειαστείτε ένα όχημα με γρήγορη φόρτιση.

Χωρητικότητα μπαταρίας: Η χωρητικότητα της μπαταρίας καθορίζει το βάρος και το μέγεθος του οχήματος. Εάν χρειάζεστε ένα όχημα που είναι εύκολο στη μεταφορά, θα χρειαστείτε ένα όχημα με μικρότερη χωρητικότητα μπαταρίας.

Τιμή: Τα ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα είναι διαθέσιμα σε διάφορες τιμές. Θα πρέπει να καθορίσετε πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πριν ξεκινήσετε την έρευνά σας.

Εξοπλισμός: Τα ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα πόλης διαθέτουν και δικό τους εξοπλισμό, όπως φώτα, φλας, κλειδαριά και άλλα. Θα πρέπει να επιλέξετε το όχημα με τον εξοπλισμό που χρειάζεστε.

Επίσης, τα ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα πόλης προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα έναντι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων μέσων μεταφοράς:

Είναι πιο οικονομικά στην αγορά και στην χρήση. Το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού σκούτερ ή ποδηλάτου πόλης είναι σημαντικά χαμηλότερο από το κόστος αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα πόλης είναι πιο οικονομικά στην χρήση, καθώς δεν απαιτούν καύσιμα και δεν έχουν μηχανικά μέρη που απαιτούν συνεχόμενη συντήρηση και service. Επίσης, είναι κατάλληλα για μετακίνηση σε πόλεις με μεγάλο πληθυσμό γιατί δεν εκπέμπουν ρύπους και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχουν είναι ότι για να τα οδηγήσει κάποιος, δεν απαιτείται άδεια οδήγησης, γιατί ο χειρισμός τους είναι πολύ εύκολος ακόμα και για ένα παιδί. Είναι γεγονός ότι από την στιγμή της πρώτης εμφάνισης των ηλεκτρικών σκούτερ και ποδηλάτων, οι νέοι έχουν βρει το δικό τους μέσο μετακίνησης. Αυτό όμως που κάνει να το λατρέψουν είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν σε πολλά σχέδια από διάφορα υλικά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Συνήθως τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε διάφορα τερέν και μπορούν να μετακινηθούν σε διάφορους δρόμους με ασφάλεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο