ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Η “ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ” ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από της 20 έως και της 27 Απριλίου 2024,ξεκινά η “Λατρευτική Εβδομάδα” στην πόλης,μια καμπάνια προσκυνηματικού τουρισμού,από τον Δήμο Θεσσαλονίκης,υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ένας θεσμός που επιστρέφει δριμύτερος έπειτα από 2 δεκαετίες.Περιλαμβάνει βυζαντινούς χορούς,χορωδίες ευρωπαϊκής μουσικής, μονωδοί, σολίστες, απαγγελίες, θεατρικά αναλόγια με γνωστούς ηθοποιούς, μουσικά σύνολα, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και η γαστρονομία στο πνεύμα των ημερών, όλα βοηθούν στην εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματος και της κατάνυξης των ημερών Των Παθών.

“Η γοητεία της Θεσσαλονίκης έγκειται στην ίδια την ταυτότητά της, την γεμάτη από δημιουργικές αντιφάσεις και συνθέσεις. Ένα σημαντικό κομμάτι της αυθεντικής φυσιογνωμίας της πόλης αποτελεί η έντονη θρησκευτικότητά της. Μέσα από τις εκδηλώσεις της Λατρευτικής Εβδομάδας σας καλούμε όλους να στηρίξετε μια προσπάθεια που στόχο έχει να καταδείξει το Βυζαντινό παρελθόν της, καθώς συμπορεύεται με ένα πλούσιο θρησκευτικό Προσκυνηματικό παρόν και εκφράζεται στους φυσικούς χώρους της Ορθόδοξης Πίστης, αλλά και μέσα από διάφορες και διαφορετικές μορφές της λατρευτικής τέχνης και παράδοσης. Είμαι βέβαιος ότι η Λατρευτική Εβδομάδα θα αποτελέσει το εφαλτήριο και την προοπτική για γενικότερο θρησκευτικό και Προσκυνηματικό Τουρισμό, ειδικά από χώρες, όπως η Ρουμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρωσία“,ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης μας,Στέλιος Αγγελούδης.

Στην καμπάνια αυτή συμμετέχουν πασίγνωστοι ηθοποιοί,που μέσα από τις αφηγήσεις τους θα προσεγγίσουν το Θείο Πάθος:η Φαίη Κοκκινοπούλου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Νίκος Ψαρράς και οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Νεφέλη Ανθοπούλου και Λευτέρης Λιθαρής.

Ακόμη οι πολυβραβευμένοι σεφ και chefambassadors του Δήμου Θεσσαλονίκης,όπως οι Σωτήρης Ευαγγέλου και Δημήτρης Τσανανάς,πρόκειται να αξιοποιήσουν την”Αγορά Μοδιάνο”,δείχνοντάς μας αξιόλογα σαρακοστιανά εδέσματα.

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγο εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco, για τη γαστρονομία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο