Μικρές αλλαγές που θα κάνουν την διαφορά στο σπίτι σας

Αποφασίσατε να αλλάξετε μερικά πράγματα στο σπίτι σας ώστε να ανανεωθείτε εσείς και ο χώρος σας ή επειδή έχουν προκληθεί μικρές ζημιές από την πάροδο του χρόνου; Αυτή είναι μια εξαιρετική απόφαση διότι ίσως να σας έχει κουράσει η καθημερινή επαφή με τα ίδια πράγματα και διακοσμητικά που υπάρχουν στο σπίτι. Η ανανέωση του σπιτιού, θα βοηθήσει και στην δική σας ανανέωση διότι θα νιώσετε πιο παραγωγικοί και θα αποβάλλετε το αίσθημα της ρουτίνας. Μια καλή λύση που δεν είναι και ιδιαίτερα κοστοβόρα, είναι να αλλάζετε συχνά την εσωτερική διακόσμηση ώστε να βλέπετε διαφορετικά πράγματα. Το σπίτι είναι το μέρος που θέλετε να νιώθετε ηρεμία άρα θα πρέπει να το διαμορφώσετε με βάση την δική σας αισθητική, ώστε να χαλαρώνετε και να ηρεμείτε. Άλλο ένα tip, σχετικό με την ηρεμία του χώρου, είναι να μην το υπερφορτώνετε με έπιπλα και διάφορα αντικείμενα γιατί θα αρχίζουν να σας «πνίγουν».

Οι μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, οι οποίες  θα καταφέρουν να αναδείξουν διαφορετικά το σπίτι, είναι:

  • Αλλάξτε τα πόμολα

Αλλάξτε πόμολα σε όλες τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού και αμέσως θα νιώσετε μια τελείως διαφορετική αύρα στο σπίτι. Πολύ πιθανό να έχουν προκληθεί φθορές διότι υπάρχει συνεχόμενη καθημερινή επαφή με τα πόμολα άρα χαρακτηρίζεται ως μια απαραίτητη αλλαγή.

  • Αντικαταστήστε τους διακόπτες

Αντικαταστήσετε τους παλιούς διακόπτες με καινούριους υψηλής ποιότητας που θα δίνουν μια extra πινελιά στην επιφάνεια του τοίχου. Με την πάροδο του χρόνου ίσως να έχουν υποστεί κάποιες φθορές κατά την διάρκεια εργασιών στο σπίτι. Μια καλή και αξιόπιστη αγορά είναι οι διακόπτες Legrand, οι οποίοι είναι πολύ καλής ποιότητας και υψηλής αισθητικής.

  • Αλλάξτε τα φωτιστικά

Ανάλογα με το budget σας και με βάση το στυλ σας επιλέξτε φωτιστικά τα οποία θα ταιριάζουν με τον χώρο και θα είναι ποιοτικά ώστε να αντέξουν στον χρόνο. Πλέον υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις οι οποίες είναι μοντέρνες και πολύ ωραίες οπότε καλό είναι να κάντε μια έρευνα αγοράς πριν πάρετε την τελική σας απόφαση. Αυτή είναι μια συμβουλή, που μπορείτε να την εφαρμόσετε σε πολλές από τις αγορές σας.

  • Αλλαγή φωτισμού

Σε δωμάτια που έχετε ανάγκη περισσότερο φως, αντικαταστήστε τις προηγούμενες λάμπες, με λάμπες Led https://desikos.gr/el/lamptires/lamptires-led. Είναι οικονομικές, αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Καταναλώνουν έως και 80% λιγότερη ενέργεια από τις κλασσικές λάμπες, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν περιέχουν υδράργυρο άρα είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο διότι δεν περιέχουν τοξικά υλικά. Πλέον έχουν βγει στην αγορά και οι έξυπνες λάμπες, τις οποίες μπορείτε να τις ελέγξετε από την κινητή σας συσκευή, αλλάζοντας χρώματα και ρυθμίζοντας την φωτεινότητα.

Extra tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Led ταινία σε διάφορα σημεία όπως πίσω από το προσκέφαλο του κρεβατιού ή πίσω από την τηλεόραση ώστε να δώσει έναν «μυστικό» φωτισμό στο χώρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο