Μικρές πινελιές στο σπίτι που θα απογειώσουν τη διακόσμηση!

Η αλήθεια είναι πως πολύ συχνά στην καθημερινότητά μας αναζητάμε τρόπους για μικρές αλλαγές που θα μας ανανεώσουν. Είτε λοιπόν ψάχνουμε τρόπους για μικρές αποδράσεις και δραστηριότητες, είτε για εμπειρίες, πολλές φορές τελικά η ανανέωση θα πρέπει να ξεκινάει από το σπίτι και το εργασιακό μας περιβάλλον. Και σε αυτό το άρθρο λοιπόν συγκεντρώσαμε μερικά tips τα οποία θα δώσουν μια πινελιά ανανέωσης στον χώρο μας. Ας τα ανακαλύψουμε μαζί!

  • Πρόσθεσε χρώμα

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τον χώρο σου είναι με την προσθήκη χρώματος στα διακοσμητικά. Μπορείς να επιλέξεις χρωματιστά ριχτάρια, διακοσμητικά μαξιλαράκια με χρώμα, βαμβακερά χαλιά με χρωματιστά κρόσια για τον χειμώνα και χαλάκια γιούτα για το καλοκαίρι αλλά και πολλές ακόμη μικρές προσθήκες στον χώρο όπως πολύχρωμες κορνίζες τοίχου και posters.

  • Φυτά εσωτερικού χώρου

Ακόμη μια καλή κίνηση που εκτός από χρώμα θα χαρίσει μοναδικό αποτέλεσμα σε κάθε δωμάτιο είναι η προσθήκη φυτών εσωτερικού χώρου. Εκτός από το πράσινο που θα χαρίσουν στο σαλόνι και στην κουζίνα σου, τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα της ατμόσφαιρας εντός του σπιτιού. Κάνε μια έρευνα αγοράς και μια λίστα με τα φυτά που μπορούν να μπουν στον εσωτερικό χώρο και ξεκίνα τις αγορές. Για το σαλόνι επίλεξε φυτά όπως η μονστέρα, η ζάμια, η σανσιβέρια, η δράκαινα, ο πόθος και τα μπαμπού ενώ για την κουζίνα μπορείς να επιλέξεις αρωματικά φυτά για να τα προσθέτεις στη μαγειρική σου όπως το δενδρολίβανο, ο δυόσμος, ο βασιλικός και άλλα.

  • Πινελιές στο μπάνιο

Ακόμη ένας χώρος που πρέπει να ανανεώνεται συχνά είναι το μπάνιο. Μπορείς να προσθέσεις ιδιαίτερες πετσέτες, χρωματιστά πατάκια μπάνιου, πετσετούλες χειρός μέσα σε ξύλινο καλαθάκι και πρωτότυπα dispenser και σαπούνια που θα χαρίσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο μπάνιο. Επιπλέον, μπορείς να αλλάζεις συχνά την κουρτίνα του μπάνιου για να ανανεώνεται και ο χώρος.

  • Διακόσμηση υπνοδωματίου

Το υπνοδωμάτιο είναι ίσως ο πιο σημαντικός χώρος μέσα στο σπίτι. Σε αυτό το δωμάτιο ξεκουραζόμαστε και αναζητάμε γαλήνη και ηρεμία επομένως είναι ένας χώρος που θα πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένος και λιτά διακοσμημένος. Μπορείς με μικρές προσθήκες όπως χρωματιστά κουβερλί, σεντόνια, παπλωματοθήκες και κουβέρτες να επέμβεις διακριτικά στο δωμάτιο χωρίς να κάνεις μόνιμες αλλαγές. Σε πολλά καταστήματα με λευκά είδη θα βρεις εκτός από πετσέτες και σεντόνια ξενοδοχείου, υπέροχα σχέδια σε σεντόνια για το σπίτι ή το εξοχικό σου που είναι βαμβακερά και υψηλής ποιότητας για αντοχή στον χρόνο!

Τα αποξηραμένα λουλούδια, τα αρωματικά κεριά, τα διακοσμητικά στο σαλόνι και στον τοίχο είναι μερικές ακόμη προσθήκες που μπορείς να κάνεις χωρίς να δαπανήσεις πολλά χρήματα!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο