ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. «ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!»

ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Έχουμε βάλει μια καταληκτική ημερομηνία, το τέλους του έτους για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και ανάλογα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση θα δούμε και τι περιθώρια έχουμε και για τον Ιανουάριο», τόνισε σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Αυτός θα είναι ο σχεδιασμός, αυτό θέλουμε να κάνουμε, έτσι θέλουμε να καθοδηγήσουμε τους πολίτες, για να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης με την χορήγηση επιδόματος. Θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση», συνέχισε χαρακτηριστικά.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προμηθευτούν το πετρέλαιο θέρμανσης το αργότερο μέχρι της 20 Δεκεμβρίου, να το πληρώσουν και να καταθέσουν την αίτησή τους ώστε να μπορέσουν να λάβουν την επιδότηση, παίρνοντας  το 50% του ποσού που πλήρωσαν, έως του τέλους του χρόνου. Αν κάποιος αποφασίσει να αγοράσει πετρέλαιο μετά την καταληκτική ημερομηνία, κατευθείαν αποκλείεται.

«Φέτος το επίδομα θέρμανσης δίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και μπορούν να το πάρουν και όσοι έχουν περισσότερο ανάγκη. Μπορείς σε μια ορεινή περιοχή, να πάρεις επίδομα 300ευρω με 600ευρω πετρέλαιο, όχι όπως πέρσι που χρειάζονταν 2000ευρω! Γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ… όποιος δεν είχε λεφτά κρύωνε», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, η κυβέρνηση σκέφτεται να «εξετάσει», πως θα εξελιχθεί το μέτρο και θα δει συγκεκριμένα, ποια νοικοκυριά θα κάνουν χρήση του επιδόματος. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται στα 68 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό και αν δεν έχουν ληφθεί από τα νοικοκυριά, θα αποφασιστούν κάποιες βελτιώσεις του μέτρου και ασφαλώς η επανεξέτασή του τον Ιανουάριο.

Το μέρισμα έχει υπολογιστεί ότι θα έχει προέρθει από ένα ποσό 436 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν υπολογισθεί στον προϋπολογισμό του κράτους. Από αυτά θα κρατηθούν περίπου 200εκατομμύρια για ένα «μαξιλάρι», θα δοθούν 200εκατομμύρια σε υπηρεσίες τις κοινωνικής ωφέλειας της ΔΕΗ και   περιμένοντας  η κυβέρνηση να δει πως θα πάνε τα έσοδα των τελευταίων 2 μηνών (Νοέμβριο και Δεκέμβριο), θα δει πόσο θα συμπληρωθεί και στο επόμενο 10ήμερο θα υπάρξουν αποφάσεις για το πόσα θα είναι τα χρήματα, που θα δοθούν, σε ποιες ομάδες. Το μέρισμα θα είναι 1 φορά, δεν θα  είναι ένα μόνιμο μέτρο, θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες και θα δοθεί είναι σε μετρητά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. «ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ!»”

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝΕ ΑΜΕΣΑ.ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Αφήστε ένα σχόλιο