ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την χώρα μας, με ενίσχυση των επενδύσεων και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, προβλέπει η Τράπεζα Της Ελλάδος, σε Έκθεσή της που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής ,από τον Διοικητή της Τραπέζης Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την Έκθεση ανάπτυξης, προβλέπεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει το 2020 το 2,4% και το 2021 θε ενισχυθεί στο 2,5%. Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι, θα επιτευχθούν και οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, επιμένει στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι αυτές θα διευκολύνουν τις επενδύσεις.

«Φέτος και αρκετά πάνω από το 2% και την επόμενη χρονιά το 2020 και αυτό σε περίοδο που επιβραδύνεται η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της Τραπέζης, Γιάννης Στουρνάρας. Εκτιμάται από τον ίδιο ακόμη, πως η Ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει σε ρυθμό ανάπτυξης το 2% το 2019, το 2,4% το 2020 και το 2,5% το 2021.

Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές «Την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε ανοδικό σπειράλε, επιβεβαιώνει η ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι επενδύσεις εκτιμάται ότι, θα ενισχυθούν σημαντικά την προσεχή διετία».

Σύμφωνα με την Έκθεση εκτιμάται, πως η μείωση της φορολογίας αποδίδει καρπούς και συνιστά να δοθεί έμφαση στην ταχύτερη εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να ενισχυθεί και άλλο η ανάπτυξη. Θεωρεί ακόμη, πως θα επιτευχθεί και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% & το 2020.

Σύμφωνα με τον κύριο Στουρνάρα εκτιμάται πως, καταλύτης των εξελίξεων είναι και η συρρίκνωση των κόκκινων δανείων και τονίζει πως σημαντικό ρόλο θα παίξει και η μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο