ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα 427 ανέρχονται πλέον τα θύματα από τον Κοροναϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 20.400, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα καταγραφής στην Κίνα.

photo:hellasjournal.com

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 2 θάνατοι ασθενών στο Χόνγκ-Κονγκ, πάνω από 3.700 επιβάτες και μέλη του πληρώματος υποβάλλονται σε εξετάσεις, ενώ τουλάχιστον 8άτομα εμφανίζονται να έχουν υψηλό πυρετό.

Στα ανοιχτά του μάλιστα του Τόκιου και στο λιμάνι Γιοκοχάμα, ένα Αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο έχει τεθεί σε καραντίνα, αφού ένας από τους επιβάτες -που αποβιβάστηκε στις 25Ιανουαρίου στο Χόνγκ-Κόνγκ-, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία του Χονγκ-Κόνγκ, απεργούνε για 2ημέρα ζητώντας να κλείσουν τα σύνορα, στην πρώην Βρετανική αποικία καταγράφηκε ο δεύτερος θάνατος, εκτός της Ηπειρωτικής Κίνας.

Πρόκειται για έναν 39χρονο με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που είχε επισκεφτεί την Γουχάν τον Ιανουάριο, ενώ ακόμη 15 κρούσματα, έχουν επιβεβαιωθεί στην περιοχή.

Αν και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγω για επιδημία και όχι για πανδημία.

Αντιδράσεις ωστόσο έχει προκαλέσει και ο θάνατος ενός 16χρονου με εγκεφαλική παράλυση, ο οποίος πέθανε αβοήθητος, επειδή οι συγγενείς του τέθηκαν σε καραντίνα και δεν μπορούσαν να τον φροντίσουν.

Στην Γουχάν από όπου είχε ξεκινήσει η επιδημία, οι αρχές μετατρέπουν σε αυτοσχέδια νοσοκομεία ένα γυμναστήριο και ένα εκθεσιακό κέντρο, ενώ άρχισε να λειτουργεί το νέο νοσοκομείο 1000κλινών που χτίστηκε μέσα σε 8 ημέρες.

photo:naftemporiki.gr

Την ίδια ώρα οι κινεζικές αρχές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα drones για να απολυμάνουν δημόσιους χώρους, αλλά και να συνετίσουν τους πολίτες που δεν φορούν μάσκα.

Η επιδημία ωστόσο συνεχίζει να έχει αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία. Η αυτοκινητοβιομηχανία μάλιστα Hyundai, αναστέλλει σταδιακά την παραγωγή της στα εργοστάσια της Νότιας Κορέας, ενώ δεν θα λειτουργούν για 2 εβδομάδες τα καζίνο στο Μακάου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο