ΜΕ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δεν θα ξεπερνάει το 55% της πληρότητας ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα συμβατικά αυτό-βαπόρια, με το 50% μάλιστα να αφορά τα ταχύπλοα, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, όπου θα τεθεί σε εφαρμογή σε μερικές εβδομάδες.

Πρόκειται για ένα διευρυμένο σχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, για το πώς δηλαδή θα γίνεται η επιβίβαση των επιβατών και το ταξίδι τους, στα πλοία. Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Την μείωση των θέσεων, τόσο στους χώρους της τρίτης θέσης, αλλά και της καμπίνας, κατά 50 έως και 55%, ανάλογα με την χωρητικότητα του πλοίου. Π.χ. ένα πλοίο με πρωτόκολλο 1500 άτομα, θα μπορεί να ταξιδέψει με περίπου τους μισούς.
  • Στις καμπίνες, θα μπορούν να φιλοξενείται μόνο ένας επιβάτης. Στην περίπτωση μόνο, όπου έχουμε οικογένειες, θα μπορούν αυτές να είναι γεμάτες, με όλη την οικογένεια να φιλοξενείται στην καμπίνα.
  • Τα πλοία θα ταξιδεύουν με λιγότερο κόσμο
  • Θα ισχύουν τα ειδικά μέτρα προστασίας(θερμομετρήσεις, στις εισόδους κλπ)
  • Αν υπάρξει κάποιο ύποπτο κρούσμα, θα υπάρξει ειδική καμπίνα απομόνωσης και όχι επιβίβαση άλλων ατόμων, κατά την διάρκεια των ενδιάμεσων σταθμών, των ενδιάμεσων λιμανιών.
  • Ανάλογα με τις εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας, θα παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση, ή την «αποσυμφόρηση»- πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων, μετακίνησης των επιβατών, μέσω της ακτοπλοΐας, από και προς τα νησιά.

Το άνωθεν σχέδιο, βρίσκεται σε διαβούλευση, σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του αρμόδιου Υπουργείου και των εκπροσώπων Ναυτιλιακών Εταιρειών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο