ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΔΗΠΕΘΕ, ΤΟΝ ΧΟΡΟ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

 «Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες, που συντονίζουν κεντρικά την σταδιακή, επανεκκίνηση του πολιτιστικού τομέα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Θέλουμε ενεργό πολιτισμό. Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και από την πορεία της επιδημιολογικής καμπύλης. Και εδώ η ατομική ευθύνη, είναι καθοριστικής σημασίας», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Υπουργός πολιτισμού Λίλα Μεδώνη.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

«Τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, παίζουν ένα κρίσιμο ρόλο στα Πολιτιστικά Πράγματα των Περιφερειών».

  • Επισπεύσαμε την εκταμίευση του συνόλου της επιχορήγησής τους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Δώσαμε επιχορήγηση στο καθένα 20.000, προκειμένου να απασχολήσουν πολιτιστικές δυνάμεις των περιφερειών τους και να αναπτύξουν  εκπεδευτικά προγράμματα.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ:

  • Στις αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, διπλασιασμός του ποσού, των επιχορηγήσεων για το 2020, -από το 1 εκατομμύριο, έγιναν 2.
  • Επέκταση της Θεατρικής περιόδου 2019-2020, η οποία διεκόπη βιαίως, έως τις 31/05/21.
  • Επέκταση της θεατρικής περιόδου 2020-2021,-«Είναι οι επιχορηγήσεις, τις οποίες αυτές τις ημέρες, αποφασίζει η αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή-, να παραταθεί έως τις 31/12/21.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα ζητηθεί επιστροφή, των χρημάτων, των επιχορηγήσεων, ακόμη και αν δεν καταστεί εφικτό να υλοποιηθούν οι παραστάσεις. Οι επιτροπές, θα αποφασίσουν να υπάρξει ένα εναλλακτικό παραδοτέο. Για παράδειγμα: ψηφιακό προϊόν που θα δημιουργηθεί, από τις συγκεκριμένες θεατρικές ομάδες».

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΟΡΟ

  • Στις αστικές, Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, διπλασιάζουμε το ποσό των επιχορηγήσεων για το 2020 και φτάνεις το 1.000.000.
  • Επεκτείνεται αντίστοιχα, η περίοδος μέχρι τον Αύγουστο του 2021 και η περίοδος για το 2020-2021, μέχρι το τέλος του 2021.

«Και στην περίπτωση αυτή, δεν πρόκειται να ζητηθούν χρήματα πίσω,. Θα καλυφθεί το παραδοτέο, από εναλλακτικό προϊόν».

ΚΟΥΠΟΝΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ:

  • Να δοθεί η δυνατότητα, με ένα κουπόνι 12μηνης ισχύς, η δυνατότητα παρακολούθησης πολιτιστικών δρωμένων στο μέλλον, για όσους είχαν κλήση εισιτήρια, για παραγωγές που ακυρώθηκαν. Δηλαδή καις τον Πολιτισμό θα ισχύσει, το αντίστοιχο το οποίο έχει θεσμοθετηθεί, για τον τουρισμό.

«Το Υπουργείο Εργασίας βρήκε πόρους 13.000.000 που αντιστοιχούν σε 10.000 ανθρώπους, προκειμένου να καταρτίσει αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο θα προσέλθει κανείς εθελοντικά και αφού οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, θα συνεννοηθούν και θα συνεργαστούν, για την συμμετοχή τους, αλλά και για τα κριτήρια».

  • Οι συμμετέχοντες, θα λάβουν επιταγή κοινωνικής εργασίας 1.000ευρώ, με πλήρης ασφαλιστικές εισφορές, για απασχόλησή τους σε 20ημερομίσθια, στην περίοδο του τριμήνου 15/06/20 , έως 15/09/20, ανάλογα με την ειδικότητά τους.

«Είναι η εθελοντική διάσταση. Το Υπουργείο Εργασίας, δημιούργησε το πρόγραμμα, διαθέτει τα χρήματα, από εκεί και πέρα θα πρέπει οι κοινωνικές δομές να το ενεργοποιήσουν και όσοι θέλουν να προσέλθουν και να συμμετάσχουν».

ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  • Έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στα προγράμματα ανεργίας, του Υπουργείου Εργασίας. Πρόγραμμα 8.500 χιλιάδων θέσεων, για άτομα 55 έως 67ετών
  • Πρόγραμμα, για 36.500 ανέργους σε Δήμους και σε Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με υψηλή  μοριοδότηση για μακροχρόνια ανέργους.
  • Προγράμματα που ακολουθούν για 100.000ανέργους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο