ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΦΕΤΟΣ, Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ,ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη, αλλά και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εορτάστηκε και φέτος η Κοίμησης της Θεοτόκου, σε ολόκληρη την χώρα.

Χωρίς λιτανείες, με χρήση μάσκας, αντισηπτικά, αλλά και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, πολλοί πιστοί και φέτος βρέθηκαν στους τιμώμενους ναούς της Ελλάδας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Παναγία της Τήνου, η εκκλησία της Παναγίας Σουμελά στην Βέροια, αλλά και η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, τρεις ενδεικτικές εκκλησίες, που τίμησαν την εορτή της Παναγίας, όπως και οι πιστοί της, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο από κάθε άλλη φορά.

Υπό τον φόβο της διασποράς του Κορονοϊού, παρατηρήθηκαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των πιστών, αλλά και από τους περισσότερους η καθιερωμένη χρήση μάσκας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Εντός των ναών, δεν κυριάρχησε το αδιαχώρητο, όπως συνέβαινε κάθε χρονιά, αλλά τηρήθηκε ο απαραίτητος αριθμός των πιστών, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε ναού.

Έπειτα από κάθε προσκύνημα, η εικόνα απολυμαινόταν.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Η ίδια «εικόνα» παρατηρήθηκε και στο προαύλιο των εκκλησιών. Τις καθιερωμένες αποστάσεις πραγματοποίησε και το άγημα του πολεμικού ναυτικού.

Η μοναδική χρονιά, χωρίς λιτανεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο