ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΣΤΗΝ “ΜΟΡΙΑ” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέα πύρινη λαίλαπα κατέκλυσε τον καταυλισμό της Μόριας, με τις σκηνές να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και τις οικογένειες να προσπαθούν να σωθούν.

Στην Μόρια υπήρχαν 13.000 άνθρωποι, που συνωστίζονταν το τελευταίο διάστημα.

Στον καταυλισμό, ζούσαν γύρω στους 2.000 με 2.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Στο σημείο της συσσώρευσης, σημειώθηκαν διαμάχες με πετροπόλεμο και δακρυγόνα, μεταξύ των μεταναστών και αστυνομικών.

Επίσης,  10.000μετανάστες υπήρχαν περιφερειακά του ΚΙΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Διεύθυνσης Πυρόσβεσης, πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, με πολλές εστίες.

Παρόλη της επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά εξαπλώνονταν με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν τον περιορισμό αυτής.

«Προέχει η υγεία και η ασφάλεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κο Μηταράκη, στο σημείο θα σπεύσει ένα πλοίο, προκειμένου να περισυλλέξει τους πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν στην περιοχή. Πρωτίστως θα φιλοξενηθούν οι ευπαθείς ομάδες των ατόμων αυτών(μικρά παιδιά και οικογένειες), με τους 1.000 πρώτους, να είναι στα σκαριά του εγχειρήματος.

Σήμερα ωστόσο αναμένεται να φτάσουν και δύο αρματαγωγά, για την καλύτερη διεξαγωγή του εγχειρήματος, για την φιλοξενία των προσφύγων, αλλά και την τοποθέτηση των σκηνών, που θα στηθούν στην περιοχή..

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ωστόσο, προτάθηκε για το νησί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο