ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-“ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ”-Η ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου-τουλάχιστον-, υποχρεούνται οι μαθητές να φορούν την μάσκας τους, εντός των αιθουσών, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στις 14 του Σεπτέμβρη.

Κάθε μαθητής που θα προσπαθήσει να εισέλθει στην τάξη του, χωρίς την απαραίτητη μάσκα, δεν θα μπαίνει στην τάξη και θα επιβάλλεται  η ποινή της απουσίας στο μάθημα.

Στις ηλικίες 4ρων έως 10ετών, θα υπάρξει ευελιξία και επιείκεια.

Σε κάθε τμήμα, θα διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος, με την τήρηση-όσο γίνεται εφικτό, της απαραίτητης απόστασης, καθώς και των λοιπών μέτρων υγιεινής και προστασίας, μέχρι την ώρα παραλαβής του μαθητή, από τον κηδεμόνα του.

Εν τω μεταξύ, πάρθηκαν αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων.

Ο καθιερωμένος αγιασμός, θα τελεσθεί  στις 14 Σεπτεμβρίου και μετά τις 11 το πρωί, στο προαύλιο κάθε σχολικής μονάδας, με την παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Εν συνεχεία, ο ιερέας θα επισκεφτεί, κάθε σχολική αίθουσα ξεχωριστά.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, την πρώτη ημέρα θα μοιραστούν τα βιβλία στους μαθητές, ενώ παράλληλα θα αρχίσει η ενημέρωση των μαθητών, για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Λόγο της ιδιαιτερότητας της σχολικής χρονιάς, όλοι οι μαθητές θα μπορέσουν ένα εγγραφούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και χωρίς περιορισμό.

Οι κανόνες που ισχύουν στα σχολεία, θα εφαρμοστούν στα φροντιστήρια, αλλά και στα κέντρα ξένων γλωσσών.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική τόσο για καθηγητές, όσο και για μαθητές.

Κατά την είσοδό του στο φροντιστήριο, θα πρέπει ο κάθε μαθητής να βάζει αντισηπτικό, ενώ στην περίπτωση που δεν έχει μάσκα, θα μπορέσει να την προμηθευτεί από το ίδιο το φροντιστήριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο