ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕ… ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αντιδράσεις προκλήθηκαν από την μειοψηφία γονέων-ανήλικων παιδιών, όταν θέλησαν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, χωρίς την καθιερωμένη χρήση μάσκας.

Σε όλα τα σχολεία της χώρας, ισχύουν ισχυροί κανόνες και πρωτόκολλα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθεί-με κάθε τρόπο-η πιθανή μετάδοση του Κορονοϊού, από μαθητή σε μαθητή.

Μάσκες, αντισηπτικά, καθιερωμένες αποστάσεις μαθητών και θερμομετρήσεις, ήταν στο πλάνο της πρώτης ημέρας στο σχολείο, καθώς και καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας του Κορονοϊού.

Ο καθιερωμένος αγιασμός για φέτος ήταν ξεχωριστός από κάθε άλλη χρονιά, αφού έγινε ξεχωριστά, σε κάθε τάξη.

Σε 40 δημοτικά και νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης, η παράδοση των μασκών στα παιδιά έφτασε με καθυστέρηση, καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να κάνουν την παραλαβή τους χθες.

Με την πλειοψηφία των γονέων και μαθητών να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υπήρξε και ένα μικρό ποσοστό, που αγνόησε και αγνοεί τους κανόνες συμμόρφωσης.

Κάποιοι γονείς, έγραψαν πάνω στις μάσκες, μηνύματα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με επίσημη καταγγελία καθηγητή στην Κρήτη, υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός εις βάρος του, όταν απέβαλε ανήλικο μαθητή από το σχολείο, καθώς ο γονέας του αντιδρούσε στους κανόνες, για την χρήση της καθιερωμένης μάσκας στο παιδί του.

Ο καθηγητής επέβαλε μήνυση στον πατέρα του ανηλίκου.  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο