ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ανοίγουν οι εκκλησίες της χώρας, για ατομική λατρεία και προσευχή, σύμφωνα με επίσημη απόφαση της κυβέρνησης.

Ο τρόπος διεξαγωγής των εορτών-εντός των εκκλησιών-, περιγράφεται στο ΦΕΚ(Φύλλο της Κυβερνήσεως), που δημοσιεύτηκε χθες.

Έτσι τα Μέτρα τα οποία θα ισχύσουν, για την λειτουργία των εκκλησιών, τις φετινές εορτές, αφορούν τα εξής:

  • Αυξάνεται ο αριθμός των πιστών, στους ιερούς ναούς, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.
  • Έτσι στις 3 λειτουργίες, που θα πραγματοποιηθούν στις φετινές γιορτές -ανήμερα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια-, θα επιτρέπονται στους ναούς μέχρι και 25 πιστοί, ενώ στις μητροπόλεις θα επιτρέπονται έως και 50 άτομα.
  • Η μέγιστη αναλογία είναι 1 πιστός ανά 15 τ. μ., εντός των ναών.
  • Οι τρεις λειτουργίες θα γίνουν τα Χριστούγεννα, στις 5 το πρωί, 7 το πρωί και 9 το πρωί.
  • Όσον αφορά την Πρωτοχρονιά, η λειτουργία θα γίνει 7 το πρωί και στις 9 το πρωί.
  • Όσον αφορά τα Θεοφάνεια(ανήμερα τα Φώτα), η λειτουργία θα γίνει στις 7 και 10 το πρωί. Σύμφωνα με επίσημη απόφαση, δεν θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση και ο καθαγιασμός των υδάτων, σε ανοιχτό-δημόσιο χώρο-παρά μόνο εντός των ιερών ναών.

Την αύξηση αριθμού των πιστών, συζήτησαν χθες-μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας- ο Αρχιεπίσκοπος της χώρας Ιερώνυμος, με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι συμφωνήθηκε, ότι οι εκκλησίες όντος μπορούν να λειτουργήσουν με περισσότερους πιστούς, εφόσον τηρούνται-αυστηρά- οι κανόνες, όπως μάσκες, αποστάσεις και αερισμός των ναών(πριν και μετά τη Θεία Λειτουργία).

Σε συνεδρίαση των μελών της Ιεράς Συνόδου, υπογραμμίσθηκε προς τους πιστούς, να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να γιορτάσουν με λιτότητα και απλότητα, τις φετινές γιορτές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο