ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η Α’ ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ξεκίνησε η μεταφορά του εμβολίου της Pfizer-από σήμερα το πρωί 24 Δεκεμβρίου-προς τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και επρόκειτο να ολοκληρωθεί μέχρι και το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου.

Έως τότε όλες οι χώρες, αναμένεται να έχουν παραλάβει τις πρώτες δόσεις.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, αναμένεται να φτάσει το εμβόλιο και στην Αθήνα.

Οι ειδικοί δίσκοι με τα εμβόλια, μόλις βγουν από τα ειδικά ψυγεία, θα μπούνε σε ισοθερμικά κουτιά, τα οποία γεμίζουν με «ξηρό» πάγο, όπου και σφραγίζονται αεροστεγώς, προκειμένου να φτάσουν, στον τελικό προορισμό τους.

Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο και Ασκληπειό της Βούλας, αναμένονται να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Την Δευτέρα θα γίνει διανομή εμβολίων σε: Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Στις 29 του μήνα, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Το Σάββατο η χώρα μας, επρόκειτο να παραλάβει 9.750 δόσεις, του εμβολίου της Pfizer,. Έως της 30 Δεκεμβρίου, αναμένεται να παραλάβουν 83.850 δόσεις του εμβολίου, αλλά και ακόμη 429.000δόσεις ,έως το τέλος του Ιανουαρίου.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι ο εμβολιασμός των 4.875 ανθρώπων, μέχρι και της 31 Δεκεμβρίου, 70.000 έως της 10 Ιανουαρίου και 214.500 ανθρώπων, έως και της 31 Ιανουαρίου.

Προτεραιότητα θα έχουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες των πολιτών.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, επρόκειτο να έρθει-μέσω φορτηγών- η πρώτη παρτίδα εμβολίων, στα σύνορα -μάλιστα-του Προμαχώνα Σερρών.

Από εκεί και έπειτα-με ισχυρή αστυνομική δύναμη-θα διανεμηθούν, στις έξι αποθήκες, σε:

  • Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αθήνα και Κρήτη.

Οι επόμενες δόσεις εμβολίου, θα έρθουν από το Βέλγιο στην Ελλάδα, όπου θα χρησιμοποιηθεί και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παράλληλα με την χρήση  λιμανιού, ώστε να υπάρξει περεταίρω προώθηση προς την νησιωτική χώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο