ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πιστώθηκαν επιτέλους σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου, τα πρώτα- εφάπαξ-επιδόματα, στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για επιδόματα από 600 έως 1.200 ευρώ, τα οποία έφτασαν στα χέρια των 97 πρώτων δικαιούχων-σεισμόπληκτων.

Αφορά μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, προς τους πληγέντες του σεισμού της 3ης και 4ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, η ενίσχυση, περιλαμβάνεται στους εξής δικαιούχους:

  • Εγκρίνεται εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού 600,00 ευρώ στο κάθε νοικοκυριό του οποίου η κύρια κατοικία έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και περιέρχεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Σε ειδικές κατηγορίες πληγέντων (πολύτεκνοι, ΑμεΑ που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα) εγκρίνεται επιπλέον επίδομα ποσού 600,00 ευρώ.
  • Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ήδη επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 300.000 ευρώ για την χορήγηση των επιδομάτων στους πληγέντες και θα ενισχύεται περαιτέρω κατά την πορεία της επεξεργασίας των αιτήσεων.
  • Η επεξεργασία των πρώτων 98 αιτήσεων έγινε από την Τριμελή Επιτροπή που ορίστηκε με απόφαση Δημάρχου και αποτελείται από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα από στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, στέλεχος της Κοινωνικής Υπηρεσίας και στέλεχος της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Η Τριμελής Επιτροπή, ύστερα από συνεχόμενες αυτοψίες, αποδέχτηκε τις 97 αιτήσεις των πληγέντων, με αποτέλεσμα να εγκρίνει την χορήγηση, του εφάπαξ επιδόματος, των άνω δικαιούχων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο