200 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-25η ΜΑΡΤΙΟΥ(ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

25Η  ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ…

Γραμμένη Στα ουράνια…

Γι’ αυτό κι εγώ Στολίστηκα…

Με τόση Περηφάνια…

Πάνω σε Βράχους Σκάλωσα….

Με χιόνια και με Κρύα….

Ζητώντας την Ελευθερία….

Για την Γλυκιά Πατρίδα!!!

(Πηγή: Thessreportage.gr-Φωτεινή Δόξα)

Διακόσια χρόνια επετείου, συμπληρώνονται από την Επανάσταση του 1821, την ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων , εναντίον του οθωμανικού στρατού, που στόχευε στην αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

“Ελευθερία ή Θάνατος”; Το εθνικό σύνθημα της Ελλάδας και από το 1838 η 25η Μαρτίου, καθιερώθηκε ως η επέτειος εορτασμού της έναρξης της επανάστασης, καθιερώνοντάς την, ως ημέρα εθνικής εορτής και αργίας.

Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την επιδίωξη των Ελλήνων αγωνιστών, για ένα ελεύθερο ελληνικό κράτος, για μια ελεύθερη ελληνική κυριαρχία, μέσα στην χώρα στην οποία ανήκουμε, μέσα στην χώρα την οποία γεννηθήκαμε, αποτινάσσοντας τον Τουρκικό Ζυγό, που καταδυνάστευσε τα δικαιώματά μας και την ελευθερία μας.

Μια ελευθερία που κερδήθηκε με κόστος, θυσίες, κόπο και αγώνες, κι όμως έγινε κατορθωτή από τους Έλληνες Πανηγυρικά!

Πρωτοπόροι Αγωνιστές-Ηγετικές Μορφές του Έθνους μας: Γρηγόριος Παπαφλέσσας, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Αθανάσιος Διάκος, Μάρκος Μπότσαρης, Γεώργιος Καραϊσκάκης,Οδυσσέας Ανδρούτσος, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Αδαμαντία Μαυρογένους, Κωνσταντίνος Κανάρης, Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης, Ιωάννης Καποδίστριας, Ανδρέας Μιαούλης,

Ενώ απ’ την Τούρκικη πλευρά κυριαρχούσαν οι: Ομέρ Βρυώνης, Δράμαλης, Ιμπραήμ Πασάς, Μαχμούτ Β’ και άλλοι.

25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Η 25η Μαρτίου, είναι η Εθνική Εορτή της Ελλάδος, κατά την οποία τιμάται ο Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, σήμαινε χαρμόσυνη είδηση για τους Έλληνες, σαν αυτή-κατά τον Χριστιανισμό- της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ, προς την Παναγία Θεοτόκο Μαρία. Μια εκκλησιαστική θεομητορική εορτή, που τελείται προς ανάμνηση του γεγονότος αυτού.

Ο Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, γίνεται στην Ελλάδα, την Κύπρο, καθώς και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς και τελείται στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο, την ημέρα εορτασμού,του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Συνήθως αυτές τις ημέρες, εορτάζονται με παρελάσεις, είτε μαθητικού, είτε στρατιωτικού χαρακτήρα και διάφορες τιμώμενες εκδηλώσεις, που τελούνται είτε κατά την προηγούμενη ημέρα, είτε ανήμερα την ίδια ημέρα, καθώς και δοξολογίες στους ναούς της χώρας μας.

Μια Ελληνική Επανάσταση, που μένει χαραγμένη στις μνήμες όλων των Ελλήνων.

Μια Ελληνική Επανάσταση, κατά του Τουρκικού Ζυγού, που κερδήθηκε από τους Έλληνες, με αίμα και θυσίες, για να μπορούσε να ζούμε εμείς ελεύθεροι, μέσα στην χώρα την οποία γεννηθήκαμε έως και σήμερα!

Μια Ελληνική Επανάσταση, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι από όλους μας , αν χρειαστεί , προκειμένου να διατηρήσουμε την ελληνική μας κυριαρχία, τα δικαιώματά μας και την ελευθερία μας, σε περίπτωση που υπάρξει η πιθανότητα να απειληθούν από ξένες δυνάμεις.

Πηγή Πληροφοριών-Εικόνων: Wikipedia

Άρθρο Γνώμης: Φωτεινή Δόξα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο