ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ένα ταξίδι στο πανέμορφο νησί της Τήνου για την γιορτή της Μεγαλόχαρης τον Δεκαπενταύγουστο. Σίγουρα μοναδική εμπειρία. Πρόκειται για ένα νησί που συγκεντρώνει επισκέπτες κάθε χρόνο-εκείνη την γιορτινή ημέρα- στην κυριολεξία απ’ όλο τον κόσμο, καθώς δεν είναι λίγοι οι πιστοί που έχουν κάνει τάματα στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Με παραταγμένο το ελληνικό ναυτικό στα πολεμικά πλοία που συγκεντρώνονται για να υποδεχτούνε την εικόνα της θαυματουργής εικόνας και με την παρουσία δεκάδων επισήμων της πολιτείας αλλά και του εξωτερικού, γιορτάζεται η λαμπερή εκείνη ημέρα της Παναγίας.

Και το όνειρο χιλιάδων πιστών-που συγκεντρώθηκαν για να δουν από κοντά την εικόνα της Μεγαλόχαρης και να την προσκυνήσουν με ευλάβεια,-γίνεται πραγματικότητα. Με την περιφορά της θαυματουργής εικόνας στα κεντρικά σημεία του νησιού, ανήμερα της Παναγίας ολοκληρώνεται με λαμπρότητα η μεγάλη γιορτή της ημέρας.

Τα ψαροκάικα στοιβαγμένα στην άκρη του λιμανιού. Ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Ένα σημείο περιπάτου για τους “ρομαντικούς των καιρών” τα απογεύματα του καλοκαιριού. Και το θαλασσινό αεράκι να σου υπενθυμίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκαταλείψεις με τίποτα τις ομορφιές της Ελλάδας.

Ένα πανέμορφο νησί που αξίζει κανείς να το επισκεφτεί, αν δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα. Ένα νησί με ιστορία πολλών ετών. Ένα νησί με θρησκευτικές καταβολές ξακουστές σε όλο τον “κόσμο της οικουμένης”.

Η βασική ασχολία των περισσοτέρων νησιωτών της περιοχής, είναι το ψάρεμα. Άλλοι ασχολούνται μ’ αυτό γιατί είναι γι’ αυτούς ένας τρόπος βιοπορισμού. Άλλοι πάλι ασχολούνται γιατί αποτελεί πολλές φορές το αγαπημένο τους χόμπι. Το ψάρεμα θεωρείται για τους κατοίκους του νησιού, η ζωή τους. Είναι μια παρακαταθήκη από τους παππούδες και τους προ-παππούδες τους. Με αυτό έχουν μεγαλώσει και συνεχίζουν την παράδοση αυτή από γενιά σε γενιά.

Τα παραδοσιακά λευκά νησιώτικα σπιτάκια σου φτιάχνουν την διάθεση. Με τις μπουκαβίλιες τυλιγμένες περιμετρικά της οικίας, σου τονίζουν τις καλοκαιρινές ευωδιές του καλοκαιριού.

Οι πάπιες κολυμπούν περήφανα μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού. Ένα τοπίο αξέχαστο που σε “παρακινεί” να το επισκεφτείς, όχι μόνο μια φορά αλλά πολλές φορές, γιατί απλούστατα η ομορφιά και ιστορία του είναι ανεκτίμητης αξίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο