ΔΕΚΑ ΤΡΟΠΟΙ,ΓΙΑ NA ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ ΑΠ’ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Δεν είναι λίγες φορές, που η ψαλίδα επισκέπτεται τα μακριά μας μαλλιά και δεν βρίσκουμε τρόπους, ώστε να απαλλαγούμε από αυτήν.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ:

  • ΚΟΥΡΕΜΑ

Με την απόφαση του κουρέματος των μακριών μας μαλλιών, δίνουμε τέλος στην ψαλίδα που ταλαιπωρεί τις άκρες μας. Η τρίχα δυναμώνει, αποκτά όγκο και λάμψη και με την κατάλληλη περιποίηση, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες επανεμφάνισής της.

  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το κλασικό ελαιόλαδο που έχουμε στο σπίτι μας. Βάζουμε στις άκρες των μαλλιών μας-αφότου το ζεστάνουμε-, τυλίγουμε με μια πετσέτα για 50 περίπου λεπτά της ώρας και μετά λουζόμαστε. Έτσι βλέπουμε φοβερή βελτίωση στην εμφάνιση της τρίχας.

  • ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Λάδι και αβοκάντο, κάνουν θαύματα κορίτσια!  Πλούσιο σε πρωτεϊνες, λιπαρά οξέα, μαγνήσιο, φολικό οξύ και βιταμίνες Α,D,E, ζωντανεύουν ξανά, την ταλαιπωρημένη τρίχα των μαλλιών σας. Λιώνουμε ένα ώριμο αβοκάντο και το ανακατεύουμε, με τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Απλώνουμε στα μαλλιά μας- αποφεύγοντας τις ρίζες- και το αφήνουμε πάνω σε αυτά για περίπου μισή ώρα. Μετά λουζόμαστε και ξεβγάζουμε.

  • ALOE VERA

Η Aloe Vera, βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών, αποτρέποντας την πτώση τριχών και παράλληλα, στην αποκατάσταση των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών από την ψαλίδα. Για περίπου μισή ώρα, απλώνουμε την aloe στα μαλλιά μας, μετά λουζόμαστε και ξεβγάζουμε.

  • ΜΕΛΙ

Δύο κουταλιές μέλι, με τέσσερις κούπες χλιαρό προς ζεστό νερό, κάνουν θαύματα στα ταλαιπωρημένα μας μαλλιά. Η χρήση του μείγματος, γίνεται ως σαμπουάν και έπειτα ξεβγάζουμε.

  • ΜΠΑΝΑΝΑ

Βοηθά στην ελαστικότητα της τρίχας και στην αποκατάστασή της, λόγω του σπασίματος. Μπανάνα σε συνδυασμό με γιαούρτι, ανακατεύουμε και απλώνουμε. Μία ώρα είναι αρκετή, για να γίνει σωστή δουλεία. Έπειτα ξεβγάζουμε.

  • ΑΥΓΑ

Αυγά και ελαιόλαδο, άλλο θαύμα της ζωής…. Παίρνουμε τον κρόκο αυγού και τον ανακατεύουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο μέλι. Απλώνουμε για περίπου μισή ώρα, σε βρεγμένα μαλλιά. Έπειτα λουζόμαστε και ξεβγάζουμε.

  • ΒΟΥΤΥΡΟ

Βοηθάει στην βελτίωση της εικόνας, της φθαρμένης τρίχας στις άκρες. Με λίγη ποσότητα βουτύρου στις άκρες, τα μαλλιά αποκτούν λάμψη, ζωντάνια και μαλακή υφή, τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά.

  • ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Βράζετε χαμομήλι και το αφήνετε για λίγο να κρυώσει, έτσι απαλλάσσεστε από την ψαλίδα.

  • ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΡΙΓΩΝΝΕΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Λαμβάνετε την βιταμίνη, είτε σε μορφή κάψουλας(φαρμακείο), είτε μέσω των τροφών, όπως λαχανικά, αβοκάντο, ξηροί καρποί και δημητριακά. Ακόμη μπορείς αν την φτιάξεις και ως μάσκα μαλλιών. Λιώνεις 2-3 κάψουλες που έχεις σπάσει, μέσα σε ένα μπολ και τις ανακατεύεις με χλιαρό νερό. Με ένα ελαφρύ μασάζ, σώθηκες!

Η τριγωνέλλα, είναι ένα φαρμακευτικό φυτό, μέσα από το οποίο μπορείς να φτιάξεις μια ανεπανάληπτη κρέμα, μέσω των σπόρων των φυτών. Αφήνεις την μάσκα, για περίπου 2 ώρες και μετά λούζεσαι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο