05 ΈΩΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι και τις 14 του μήνα,όλοι οι φοιτητές που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση,για το δικαίωμα μετεγγραφής τους σε άλλο Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, είναι διαθέσιμο σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ:

  • Φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους
  • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • από φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,από φοιτητές – τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120),
  • από φοιτητές – τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.

Η ιστοσελίδα που θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους,οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές είναι είτε:https://transfer.it.minedu.gov.gr, είτε μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο