Με ποια κριτήρια να επιλέξω τα κατάλληλα παπούτσια για περπάτημα!

Η άνοιξη έφτασε και η διάθεσή μας ανοίγει σιγά σιγά μαζί με τον καιρό. Είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε τις βόλτες μας. Μπορούμε να επιλέξουμε κοντινούς προορισμούς μέσα στην πόλη ή πιο μακρινούς και να κάνουμε όμορφους περίπατους στη φύση. Για ό,τι από τα δύο και αν επιλέξουμε, ένα από τα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστούμε είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια.

Πως θα κρίνουμε όμως ποιο ζευγάρι παπούτσια θεωρείται κατάλληλο για περπάτημα και αθλητικές δραστηριότητες;

 Σίγουρα η τελική αίσθηση που μας δίνει ένα ζευγάρι είναι πολύ σημαντική. Πρωτίστως θα πρέπει να μη μας κουράζει, να νιώθουμε άνετα ακόμα και μετά από ώρες περπατήματος και να μην επιβαρύνει το σώμα μας. Αν στη συλλογή σας έχετε ένα ζευγάρι αθλητικά ανδρικά παπούτσια Nike ή γυναικεία παπούτσια Nike σίγουρα θα έχετε νιώσει την άνεση που σας προσφέρουν. Στο άρθρο αυτό έχουμε συγκεντρώσει κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένα ζευγάρι κατάλληλο για περπάτημα. Πάμε να τα ανακαλύψουμε!

Βάρος Παπουτσιών

Το βάρος των παπουτσιών είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει κατά πολύ την τελική μας εμπειρία. Ένα ζευγάρι με αρκετό βάρος, μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ το περπάτημά μας και να επιβαρύνει τα γόνατα και τη μέση μας. Χρειαζόμαστε ένα ελαφρύ ζευγάρι το οποίο να μη μας προσδίδει επιπλέον βάρος και κατ’ επέκταση να μας κουράζει. Τα σύγχρονα αθλητικά παπούτσια κατασκευάζονται με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά για να επιλέξετε.

Πάτος

Ο πάτος των παπουτσιών είναι ένα στοιχείο καθοριστικής σημασίας. Πολλοί από εμάς έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες από το κάθε χευγάρι. Κάποιοι προτιμούν μία τελείως μαλακή σόλα ενώ άλλοι επιλέγουν πιο ουδέτερους πάτους. Το πιο σημαντικό και στις δύο περιπτώσεις είναι αρχικά ο πάτος να ταιριάζει στο πέλμα του κάθε ποδιού και να είναι κατασκευασμένος ώστε να απορροφά τους κραδασμούς που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του περπατήματος. Είτε επιλέξουμε βόλτες στην πόλη, είτε στη φύση είναι σίγουρο πως θα συναντήσουμε δυσκολίες στο έδαφος όπως σκληρό έδαφος και πέτρες. Για να είναι η εμπειρία του περπατήματος μας όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και ανώδυνη, θα πρέπει η σόλα των παπουτσιών να απορροφούν τους κραδασμούς.

Σταθερότητα

Κάτι επίσης αρκετά σημαντικό για το περπάτημα σε ανώμαλο έδαφος είναι τα παπούτσια να κρατάνε σταθερό το πέλμα και τον αστράγαλο. Σε διαδρομές στη φύση, σε μονοπάτια με πέτρες και χώμα είναι πολύ εύκολο και αναμενόμενο το πόδι να πατήσει σε κάποια πέτρα και να έχει την τάση να γυρίσει. Σε μία τέτοια περίπτωση, ένα ζευγάρι το οποίο θα αγκαλιάζει σωστά και όσο σφιχτά χρειάζεται το πόδι, μπορεί να αποδειχτεί ιδανικό για την αποφυγή τραυματισμών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο