ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε νέα εποχή μπαίνει το Ηνωμένου Βασίλειο, καθώς μετά από 47χρόνια χώρισαν οι δρόμοι του με την ΕΕ.

photo:infognomonpolitics.gr

Έκλεισε ένας κύκλος 47 ετών, με πανηγυρισμούς, χειροκροτήματα και τραγούδια που θύμιζαν εορτασμούς Πρωτοχρονιάς, μπροστά στην πλατεία του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σε πανηγυρικό τόνο και το μήνυμα του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προς τον βρετανικό λαό, χαρακτηρίζοντας το BREXIT ως την «Εθνική Ανανέωση».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τα ανάμεικτα συναισθήματα ελπίδας, αγωνίας και απώλειας, αλλά διαβεβαίωσε ότι είναι ευθύνη του να ενώσει την χώρα.

Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας υπογράμμισε πως, « η Σκωτία θα επιστρέψει στην καρδιά της Ευρώπης, ως ανεξάρτητη χώρα».

Με ύμνους αναμμένα κεριά και σημαίες, οι βρετανοί πολίτες οργάνωσαν αγρυπνία στις Βρυξέλες, το Λονδίνο και τη Σκοτία, μη μπορώντας να κρύψουν την απογοήτευση τους, σαν να αποχωρίζονται για πάντα έναν αγαπημένο φίλο.

Στο Εδιμβούργο, η τοπική Πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, επανέφερε το αίτημά της για νέο δημοψήφισμα, με το ερώτημα της απόσχισης  από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρόμοιο σκηνικό και στην Βόρειο Ιρλανδία.

Αμήχανη στιγμή και στις Βρυξέλες. Οι υπάλληλοι υποστείλουν την βρετανική σημαία έξω από το κτίριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

photo:gr.euronews.com

ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ BREXIT:

 (Οι Βρετανοί Ευρωβουλευτές, αποχαιρετούν τις Βρυξέλλες)!

  • Χάνουν τις έδρες τους αυτόματα στην ευρωβουλή 73 βρετανοί.
  • Οι βρετανοί(από εδώ και πέρα), δεν θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής και θα πρέπει γι’ αυτό να σταλεί ειδική πρόσκληση στην Βρετανία.
  • Το Λονδίνο, θα μπορεί να αρχίσει εμπορικές διαπραγματεύσεις  με άλλες χώρες.  Όταν ήταν μέλος της ΕΕ, δεν μπορούσε να το κάνει αυτό.
  • Τα βρετανικά διαβατήρια θα αλλάξουν χρώμα και θα γίνουν μπλε.
  • Θα κυκλοφορήσουν 3εκατομμύρια επετειακά νομίσματα Brexit.
  • Μπαίνει λουκέτο στο Υπουργείο Brexit και το Βερολίνο δεν θα μπορεί να εκδώσει πολίτες, που έχουν διαπράξει αδικήματα στην Βρετανία.
  • Σύμφωνα με το Γερμανικό Σύνταγμα, η Γερμανία δεν θα μπορεί να εκδώσει πολίτες της σε άλλη χώρα, εκτός αν είναι ΕΕ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο