ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ: «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠ’ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μία από της αξιόλογες “εμφανίσεις” στον χώρο της παρουσίασης, που έκανε αισθητή την παρουσίαση της τα τελευταία χρόνια στο γυαλί και ιδιαιτέρως δε μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ», είναι αδιαμφησβήτητα η Φαίη Σκορδά.

Όλες οι photo της Φαίης Σκορδά, προέρχονται από την προσωπική σελίδα της στο facebook.

Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Με καταγωγή από το Κιλκίς η Σοφία Σκορδά, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, θέλησε να μας συντροφεύει εδώ και χρόνια, μέσα απ’ τις οθόνες του σπιτιού μας, κατακτώντας -απ’ την πρώτη της κιόλας εμφάνιση-, ένα μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών, που την παρακολουθεί αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.

Γεννημένη στις αρχές Φεβρουαρίου, η Φαίη Σκορδά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιλκίς, ενώ η καταγωγή της είναι από τα Άνω Πορόϊα Σερρών. Μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια, με τον πατέρα της Ακτινολόγο και την μητέρα της να διατηρεί επιχείρηση υποδημάτων. Ο θείος της μάλιστα, είναι ο πρώην βουλευτής και υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης.

Δίπλα της είχε τον πολυαγαπημένο της αδερφό Νότη, ο οποίος είναι μεγαλύτερος ηλικιακά από αυτήν και ο οποίος ασχολείται με τον κλάδο της Ιατρικής.

Από την ηλικία κιόλας των 18της χρόνων, ενήλικη πλέον Φαίη αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Ιταλία και να σπουδάσει Κριτικός Τέχνης, στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Επειδή όμως το μικρόβιο των ΜΜΕ το είχε από τότε, οι πνευματικές της ανησυχίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος, κάνοντας το μεταπτυχιακό της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η φοιτήτρια τότε Φαίη, είχε καθηγητή της τον πασίγνωστο Ουμπέρτο Έκο. Το μεταπτυχιακό της δε, είχε ως θέμα την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Το πρώτο της τηλεοπτικό ντεμπούτο, έγινε στην Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης, με την ειδικότητα της Θεατρολόγου, ενώ παράλληλα εργαζόταν στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Έτσι η «άγνωστη» τότε Φαίη, αρχίζει δειλά-δειλά να μπαίνει στον χώρο των ΜΜΕ και να αποκτά την εμπειρία, που θα ονειρευόταν κάθε νέα κοπέλα. Και όντως η προϋπηρεσία της στην Δημοτική Τηλεόραση, της έδωσε το βήμα το 2004, να παρουσιάζει την εκπομπή “Καλημέρα”, στην TV Μακεδονία. Η τηλεοπτική της εκπομπή κράτησε μόνο μια σεζόν, ωστόσο κατάφερε να δώσει το στίγμα της και να γίνει πλέον γνωστή στους τηλεθεατές.

Η ΑΘΗΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΑΙΗ!

Δυο χρόνια αργότερα η Φαίη Σκορδά αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Αθήνα, προκειμένου να «δώσει την σφραγίδα» της στον χώρο της παρουσίασης. Από το 2006, αρχίζει να δέχεται τηλεοπτικές προτάσεις. Ξεκινά να παρουσιάζει την γνωστή εκπομπή «Πολύ Μπλά-Μπλά», στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Μια εκπομπή που είχε μεγάλη επιτυχία, αφού διήρκησε μέχρι και το 2010 και κράτησε 4 ολόκληρες σεζόν.

Το 2011 συμμετείχε στην παρουσίαση -μόνη της αυτή την φορά- της ολιγόλεπτης τηλεοπτικής-ενημερωτικής εκπομπής με τίτλο Mommy: Το παιδί μου κι εγώ”.

Στην συνέχεια ακολούθησε η μεταγραφή της, στο “μεγάλο” τηλεοπτικό κανάλι MEGA, όπου παρουσίαζε- μαζί με τον τότε σύζυγό της, Δημοσιογράφο Γιώργο Λιάγκα-, την καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή με τίτλο “ Πρωινό Μου”. Η εκπομπή διήρκησε μέχρι και το 2013.

Καλοκαίρι του 2013 και η πασίγνωστη πλέον Φαίη Σκορδά, παίρνει μεταγραφή στο κανάλι του ΑΝΤ1 και παρουσιάζει-για τρεις ολόκληρες σεζόν, μέχρι στιγμής και μέχρι και σήμερα- την γνωστή τηλεοπτική-ψυχαγωγική εκπομπή με τίτλο “Το Πρωϊνό”. Αρχικά την συμπαρουσίαζε με τον σύζυγό της Γιώργο Λιάγκα. Από το  2016 όμως και έπειτα (λόγω του διαζυγίου της, με τον Γιώργο), η Φαίη ανέλαβε μόνη της τα ηνία της εκπομπής της και αποφάσισε η ίδια να είναι το κεντρικό πρόσωπο για “Το Πρωινό”.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΑΓΚΑ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΑΤΗΣΕ!

Μάιος του 2007 και η Παρουσιάστρια Φαίη πηγαίνει καλεσμένη στην τότε πασίγνωστη εκπομπή της Μαρίας Σταματέρη “GALA”, όπου όλος τυχαίος υπήρξε και ένας δεύτερος καλεσμένος της Μαρίας, ο Δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας. Ο έρωτας ήταν –από την αρχή– κεραυνοβόλος! Μεταξύ τους υπήρξε μια «μεγάλη διαμάχη», που ωστόσο κατέληξε σε έναν μεγάλο έρωτα ζωής.

Έτος σταθμός λοιπόν για την προσωπική ζωή της Φαίη Σκορδά ήταν όντως το 2007, όπου γνωρίζει τον άντρα της ζωή της Γιώργο Λιάγκα, παντρεύονται στις 20 Ιουνίου του 2010 με κουμπάρο τον πασίγνωστο Δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και αποκτούν μαζί δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τον Γιάννη. Το ζευγάρι φαινόταν αρχικά πολύ ερωτευμένο, αφού ο ένας βρήκε στο πρόσωπο του άλλου, αυτό αναζητούσε εδώ και χρόνια, δηλαδή το άλλο του μισό. Δυστυχώς όμως οι συγκυρίες της ζωής τα φέραν έτσι, που από το 2016 αποφασίζουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους, ανακοινώνοντας μάλιστα από κοινού τον χωρισμό τους,(επίσημα στα ΜΜΕ) παίρνοντας ωστόσο οι ίδιοι ένα πολιτισμένο διαζύγιο, χωρίς διαμάχες και διαπληκτισμούς, αφού συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να διατηρούν τις μεταξύ τους σχέσεις, πολύ καλές.

Πηγή Πληροφοριών:Wikipedia

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο