«ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ» ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΕ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Χρυσό Μετάλλιο Αξίας Πόλεως των Αθηνών, απένειμε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 200ετών, από την ελληνική ανεξαρτησία.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια.

«Η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται διαχρονικά με ισχυρούς πολιτισμικούς, οικονομικούς και διπλωματικούς δεσμούς, με μια σχέση που κραταιώθηκε από την απαρχή του Ελληνικού κράτους.Είναι γνωστή σε όλους η καθοριστικής σημασίας συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, σε έναν αγώνα που ξεκίνησε 200 χρόνια πριν, το 1821. Έναν αγώνα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας που φωτίζει ακόμα την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Απ’ την άλλη ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, φάνηκε έντονα συγκινημένος, για την τιμητική βράβευσή του και δήλωσε τα εξής: «Είμαι πραγματικά συγκινημένος και έκπληκτος, διότι είναι μια καταπληκτική τιμή αυτή που μου αποδίδετε, δίνοντας μου αυτό το ξεχωριστό μετάλλιο. Πρέπει να πάω πίσω στο 1998, γιατί τότε έκανα μια άλλη επίσκεψη όπου μου δόθηκε το μετάλλιο της πόλης. Αλλά, όπως προείπα, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και στη δική μου ηλικία θα κέρδιζα ένα χρυσό μετάλλιο».

«Θα φορώ με χαρά αυτό το μετάλλιο και περηφάνια, διότι πάντοτε θα παραμένει κάτι, το οποίο θα είναι θησαυρός στην καρδιά μου. Και φυσικά θα είναι το απαύγασμα της επίσκεψης μου στην Αθήνα, αλλά θα μου θυμίζει και την ευγένεια σας και τις σκέψεις ως προς εμένα μετά από τόσα χρόνια. Όπως είπα και πριν από τρία χρόνια, όπου ήμουν ξανά εδώ, έχω λίγο ελληνικό αίμα στις φλέβες μου και αυτό το μετάλλιο πάντοτε θα μου θυμίζει τη σύνδεση μου με αυτή την αξιοθαύμαστη χώρα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Μετά την λήξη της ειδικής τελετής ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμος της Αθήνας και οι επιχειρηματίες υπέγραψαν τον χάρτη αειφορίας «Terra Carta», την πρωτοβουλία του Πρίγκηπα της Ουαλίας, που στοχεύει στη βελτίωση της βιωσιμότητας και στην ενθάρρυνση της συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για τον σκοπό αυτό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο